Wat maakt mij een goede moeder?
20 januari 2016 
3 min. leestijd

Wat maakt mij een goede moeder?

Lieve iedereen, ik ben een nieuwe blogster hier bij Happy Single Moms, ik zal me eerst eens voorstellen….

Ik ben Anja, 38 jaar jong en alleenstaande mama van 2 jongens, Marc van 12 en Robin van 10. Ontzettende mooie lieve sociale jongens, met ook de nodige jongensstreken. Daar ik altijd dacht een meisjes mama te zijn, geniet ik volop van deze 2 mannen in mijn leven en wat vind ik het leuk om mama te zijn van deze 2 jongens… Maar: Wat maakt mij een goede moeder?

Keuzes…….

Als alleenstaande moeder kom je voor keuzes te staan in je leven waar je eigenlijk niet op had gerekend. Alles valt ineens in een zwart gat en je weet niet waar je soms met je emoties heen moet, want je wilt ook leuk, gezellig en een goede mama zijn… en die vraag kwam ineens in mij op. Wat maakt mij een goede moeder? Want alleen sta je dan ineens voor keuzes! Zo ging ik samen met mijn oudste zoon schoolkeuzes maken, maar wat is het beste? Je moet jezelf advies geven en dat doorgeven aan je kind. Ook bedtijd: Wat is een goede verstandige keuze? Allemaal kleine keuzes waar je tegen aan loopt…

Maar ook de keuze om weer volop te gaan werken, wat is het beste voor mijn jongens? Voor die keuze kwam ik te staan.

Na een lange tijd een eigen salon aan huis gehad te hebben, viel ik na de scheiding in een diep dal. Daar moest ik alleen uit zien te komen. Door omstandigheden heb ik onlangs mijn salon volledig moeten sluiten en een keuze moeten maken. Stabiliteit is als alleenstaande moeder heel erg belangrijk. Dus kwam ik voor de keuze: bijstand of fulltime job!

Ik heb eerst wel een keuze moeten maken om voor de bijstand te moeten kiezen, omdat ik eigenlijk geen keuze Wat maakt mij een goede moeder?had. Vorige week was het zover. Ik had een gesprek voor een baan. Vol spanning ging ik erheen en het gebeurde dat ik een baan aangeboden kreeg voor 24 tot 32 uur. Enthousiast en dolblij heb ik deze baan aanvaard.

Toen kwam de keuze voor mij: Hoe ga ik het doen met de jongens als ik daadwerkelijk ga beginnen? Ineens slaat de paniek om mijn hart, moet opvang regelen, de jongens inlichten…  

De gedachtes gaan door mijn hoofd of ik nu geen slechte moeder ben dat ik voor mijzelf kies. Oh wacht, ik doe het ook voor de jongens. We gaan er allemaal op vooruit en klimmen zo langzaamaan uit een situatie waarin we allang niet meer willen zitten.

Morgen heb ik dan mijn eerste werkdag en ik kijk er nu erg naar uit. Mede omdat mijn lieve mannen heel blij zijn voor hun mama. Ook omdat ik blij ben dat ik weer mee doe aan de maatschappij. Voor de jongens wordt goed gezorgd en is er goede opvang geregeld. Met een gerust hart ga ik beginnen. De keuze die ik moest maken, moet nog blijken dat het goed was. Maar ik denk dat als de balans eenmaal terug is, dat dit een hele goede keuze is. Deze keuze maakt mij geen slechte mama, maar misschien wel een betere, want dit is ook voor de toekomst voor de jongens!

Het leven is vol keuzes, elke dag weer!

Mijn vraag aan jullie is, hoe hebben jullie kinderen het ervaren om een werkende moeder te hebben. Ik heb altijd vanuit mijn huis gewerkt, dus dit is voor ons allemaal een nieuwe stap, omdat de kinderen het bewuster meemaken nu. Ik ben benieuwd naar jullie verhalen.

Liefs, Anja

Over de schrijver
Anonymous
Door

Anonymous

op 20 Jan 2016

Mijn zoon weet niet beter dat zijn moeder werkt. Naast een superlieve oma die hem opvangt, hebben wij ook een hele lieve en flexibele Gastouder. In mei gaat hij naar school dus lopen we weer tegen andere opvang uitdagingen aan... Maar door daar nu al mee bezig te zijn geeft mij dat rust.

Anonymous
Door

Anonymous

op 20 Jan 2016

Allereerst..Mijn dochters hebben nooit een probleem gemaakt dat ik moest werken,want,hoe jong ze ook waren, ze wisten dat er brood op de plank moest komen. Had in het begin gelukkig ook goede opvang ,alhoewel ze toch het liefst naar hun eigen huis zouden gaan....maar ik had geen keus. En ja...keuzes maken blijft altijd moeilijk! Zo heb ik me altijd voorgenomen om in de weken dat ze bij mij zijn zo min mogelijk naar feesten toe te gaan. Heb altijd gezegd dat ik geen oppas wilde,omdat moeders zonodig uit wil gaan. Daar zou ik me echt niet lekker bij voelen. Ze zijn nu wat ouder en dan wordt het wel iets makkelijker. Gewoon met de jongens blijven praten over hoe zij er over denken dan komt het wel goed :-).

Anonymous
Door

Anonymous

op 20 Jan 2016

Met mijn jongens komt het ook wel goed, maar is een hele omschakeling als je als kind gewend bent dat je moeder er altijd is, maar ben er van overtuigd dat het wel los loopt. In de weekenden dat ik de jongens heb ga ik ook niet naar feestjes, of ze gaan mee naar een verjaardag ofzo......vanochtend mijn eerste werkochtend gehad en volgende week echt vol aan de slag! Gelukkig heb ik ook lieve ouders die de kinderen gaan opvangen!

Reactie plaatsen