Wat mannen willen...
11 september 2016 
2 min. leestijd

Wat mannen willen...

Ik zal de belangrijkste zin geven wat je over een man kan leren.

Mannen geven meer om respect dan om liefde. Mannen zien geen verschil tussen respect en liefde. Zonder respect voelen ze zich niet geliefd. Best interessant eigenlijk. Wij zien duidelijk een verschil tussen liefde en respect. Maar dat zijn wij, vrouwen.

Wat mannen willen...

Wat mannen willen…

Achter die grote mond, machogedrag en stoere houdingen schuilt een diepe onzekerheid. (Yes, dat wist ik). Wanneer een vrouw zich niet geliefd voelt, zal ze zich verdrietig voelen. Een man daarentegen zal veel boosheid voelen.

Een man vindt het belangrijk dat je loyaal bent. Goede stellen zijn een team en nemen het voor elkaar op. Mannen willen iemand die aan hun kant staat. Dit vind ik zeker belangrijk en is iets wat ik ook altijd doe. In de toekomst zelfs meer bewust dan vroeger. Grapjes over hen maken zullen mannen niet snappen.

Mannen hebben zelfbeeld en zelfvertrouwen gelijk gelinkt aan hun bed prestatie. Zij denken: “Donders, ik doe het niet vaak maar die laatste,  wauwie.”

Wat ik ook altijd zal doen is hem waarderen om wie hij is.  Dat is toch immers de reden waarom je op iemand valt? Een stukje uiterlijk is en blijft belangrijk voor de man. Het hoeft niet perfect. Als je gewoon laat zien dat je je best voor hem doet en er vrouwelijk uitziet is dat voldoende, Geen enkele man zal je horen over je kleine buikje. Yes, ben ik even blij.

Wat mannen willen...

Wat mannen willen…

Vier tips om mannen respect te geven:

1. Laat ze op hun tijd eens lekker uitsloven. Laat hem man zijn. Elke man doet dat op zijn eigen manier. Sporten, bier drinken.  De rest kan je zelf wel invullen.

2. Laat zien dat je het waardeert als hij speciaal voor jou een stapje extra zet.

3. Je bent zelfstandig maar niet de ‘baas’. Wij als onafhankelijke vrouwen, hebben nog wel eens de neiging om de baas te spelen. Niet doen. Je wilt toch een man waar je op kan bouwen en trots op kan zijn?

4. Afhankelijk en kwetsbaar zijn. Vind een balans in die twee. Betrek hem erbij. Erken de verschillen en gelijkwaardigheid. Wees er voor elkaar. Geef de waardering waar een man naar hunkert en je krijgt zoveel meer terug.

Hoe zie jij dit? Deel het met ons en laat een reactie achter! Benieuwd naar meer verhalen? Lees ze hieronder!

Over de schrijver
Reactie plaatsen