Wat ziet een baby?

Wat ziet een baby?

Heb je je altijd al afgevraagd wat een baby nu juist kan zien? Vision Direct geeft ouders nu de unieke kans om zelf een indruk te krijgen van wat een baby ziet, en hoe dit zicht evolueert tijdens het eerste levensjaar. De tool van de online retailer van contactlenzen geeft daarbij ook tips om de visuele ontwikkeling te stimuleren.

PasgeborenEen baby begint meteen na de geboorte te huilen, hij haalt adem, ontwikkelt zich en maakt contact. Maar het zicht, dat is nog absoluut niet perfect net na de geboorte. Tijdens het eerste levensjaar zal het gezichtsvermogen een hele transformatie ondergaan.

Het zal je verbazen hoe snel het zicht van een pasgeborene evolueert tijdens het eerste levensjaar. Bij de geboorte ziet een baby bitter weinig. Hij/zij ziet de wereld om zich heen, maar het gezichtsvermogen is lang nog niet perfect. Geleidelijk aan begint een baby kleuren, vormen en beweging te onderscheiden. Vanaf 3 à 4 maanden kan een baby zijn/haar ogen coördineren en wordt het zicht scherper.3 maanden

Voor een 5 maanden oude baby worden kleuren helderder en kan hij/zij beter diepte zien. Het herkennen van mensen en dingen die zich aan de andere kant van de kamer bevinden, begint op een leeftijd van 7 à 8 maanden. Het zicht van een 11 maanden oude baby daarentegen is bijna zo goed als dat van een volwassene.

12 maanden

Wil je graag meer te weten komen? Klik dan door naar de homepage van Vision Direct. Daar kan je het volledige artikel op de blog terugvinden. Gebruik de schuifbalk van de tool om te kijken wat een baby op welke leeftijd kan zien, en stimuleer de ontwikkeling van het zicht met de leuke tips.

 

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen