We have got the power
10 mei 2017 
1 min. leestijd

We have got the power

Het is vrijdag avond en de jongens zijn opgehaald door hun vader. Tot mijn grote verbazing want dat was wel het laatste wat ik verwacht had. Mijn ex is namelijk boos op mij. Voor de verandering, heel boos. Terecht? Misschien wel, ik weet het niet. Ik weet alleen dat ik vecht voor mijn recht en de rechten van de jongens.

De echtscheiding papieren zijn eindelijk ondertekend en als het goed is zijn ze ondertussen richting rechtbank. Het zou toch echt tijd worden ook. Nu wachten we op de rechtbank.

Mijn ex heeft loonbeslag gehad en gezien zijn aanzienlijke salaris is hij meteen helemaal bij met betalen en was ik heel erg blij toen ik deze week op mijn bank rekening keek. Ik heb alles meteen belegd, kijken of dat ik er iets meer van kan maken en zo een mooie zomer vakantie bij elkaar kan sparen en een mooie start voor de toekomst.

Begeleide omgang stilgelegd

Mijn ex is daar dus heel erg boos om, zo boos dat hij de begeleide omgang stil heeft gezet, ondanks dat het in het getekende ouderschapsplan staat en ook dat hij aan heeft gegeven dat hij alle verplichtingen die de jongens hebben niet na kan komen. Ik moet nu dus ook afwachten hoe hij zich dit weekend gedraagt en dan eventueel verdere stappen ondernemen. Wat dat betreft lijkt er niets te veranderen.

Maar vergis je niet want ik heb wel degelijk de macht. Hoe dan ook ik heb de regie over ons en vooral mijn leven zelf in handen. En nee die geef ik niet meer af. Ik bouw aan onze toekomst en ben niet te stoppen, hooguit een drempeltje wat ik onderweg moet nemen, en ik ben er klaar voor. Ik ben klaar voor alles wat op mijn pad zal komen. Klaar voor wat het leven dan ook zal brengen.

Wij vrouwen zijn sterk, wij kunnen alles wat me maar willen. En ik ga voor niets of niemand meer aan de kant. Mijn leven is nu pas echt begonnen. Ik heb volop plannen voor de toekomst.

Hoe zou jij dit aanpakken?

Over de schrijver
Reactie plaatsen