We love the sun!

We love the sun!

Ik heb de afgelopen weken een paar Vitamine D gebedjes en zonnedansjes gedaan en jawel hoor! Daar is hij dan eindelijk! De zon! Geen grijze stoffige wolken, geen regendruppels uit de lucht, geen buienradar kijken voordat je gaat fietsen, maar gewoon een grote gele ronde zon!

Nou zeg, wat waren wij drieën hier flink aan toe. Want zeg nou zelf, opstaan met een zonnetje door de gordijnen is toch veel beter dan opstaan met de regeldruppels op de ramen. Dan draaien wij ons namelijk nog graag even om hoor.

we love the sunHet echte voorjaarsweer brengt ons hele andere dingen dan dat het gure herfstweer ons brengt. Als ik naar mezelf kijk, heb ik veel meer energie, maak ik ineens als een tierelier schoon, val ik in de avond niet zomaar op de bank in slaap, maar zit ik lekker nog met de tuindeur open en geniet ik weer van mijn halfuurtjes in de zon in de achtertuin (en val dan vervolgens daar in slaap in plaats van op de bank..).

Maar mijn kinderen, zo, die knappen ook op van dit weer! Mijn dochter doet veel minder moeilijk als ze weer eens mee moet naar de voetbal van haar grote broer, mijn zoon huppelt vrolijk het veld op. Ik zie ineens weer dat de buurtkinderen ook hun winterslaap hebben overleefd. Ze komen weer allemaal de tuin binnen wandelen. Ik hou er van, leven in de tuin, spelende kinderen buiten in de stralende zon en de geluiden van lachende en gillende kinderen buiten.

Omdat Nederland Nederland blijft, is het altijd maar weer afwachten hoe lang dit mooie weer aanhoudt. Een collega van me was zelfs bang dat dit dé zomer was dit jaar, maar dat is iets te dramatisch als je het mij vraagt. Maar, laten we nu wel heel veel genieten, laten we onze plannen wellicht iets anders maken, zodat we lekker buiten kunnen zijn en kunnen leven in dit prachtige weer.

Mijn kinderen zijn beide heel verschillend, maar hun overeenkomst is dat ze beide van buitenspelen houden. Mijn zoon is mega sportief, hij woont soms bijna in onze trampoline. Met grote ballen erbij, met kleine ballen erbij, met zijn zusje of buurtkinderen erbij; hij blijft maar nieuwe spelletjes verzinnen, heerlijk om te zien. Verder vindt hij het fijn om met andere jongens lekker te voetballen, met z’n allen naar ons stadsstrand Landjepik te gaan of een middagje zwemmen met een vriendje.

We love the sun kwintelooijen

Mijn dochter vermaakt zicht met alles.Een doosje, een glas, een schoenendoos, een hoopje klei wat ze heeft meegenomen uit het bos, skeelers, spacescooter, kliederen met water en zand, het maakt haar allemaal niets uit, ze speelt gewoon. Mijn dochter heeft zelf een eigen tafel op het gras gekregen waar ze lekker op kan spelen, waar ze rommel kan maken en het niet direct op hoeft te ruimen.

Met z’n allen vinden wij het fijn om hier naar Kwintelooijen te gaan, de kleiberg te beklimmen, lekker vies te worden of om gewoon te wandelen in het bos en samen op zoek te gaan naar mieren en jaarringen te tellen van omgezaagde bomen.

Je hoort het al, wij zijn klaar voor de zomer! Ik ben heel benieuwd waar jullie kinderen graag mee spelen buiten, omdat we graag nieuwe ideeën op willen doen. Laat je reactie achter!

 

Zijn jullie kinderen ook volop aan het genieten van het mooie weer? Wat vinden ze het leukst om te doen? Deel het met ons op community.www.nieuw.happysinglemoms.nl of laat een reactie achter. 

Over de schrijver
Reactie plaatsen