Week van de opvoeding
03 oktober 2016 
1 min. leestijd

Week van de opvoeding

In de media hoor je steeds vaker wat er allemaal misgaat in de opvoeding. maar er gaan ook heel veel dingen goed. Deze week vindt de “week van de opvoeding”plaats. De Week van de Opvoeding draait om ontmoeting en uitwisseling tussen ouders, medeopvoeders, kinderen en jongeren. Het wordt dit jaar voor de 6e keer georganiseerd en heeft steeds een ander thema..

Thema week

Dit jaar is het thema van de week van de opvoeding “Contact”.  Daarbij staat een positieve benadering voorop. Contact tussen opvoeder en kind, over de verandering in contact tijdens het opgroeien en hoe je kunt meegroeien en blijven leren als opvoeder. En hoe heb je contact op verschillende momenten? Hoe toon je interesse als ouder als kinderen zich anders ontwikkelen dan jij in dit tijd?

Speciaal voor deze week is de Opvoedkrant ‘Opvoeden & Co’ uitgebracht. De opvoedkrant is een eenmalige uitgave in het kader van de Week van de Opvoeding 2016 en heeft ook als thema “Contact.”

Opvoeding

Activiteiten in heel Nederland

In het gehele land worden er tal van activiteiten georganiseerd. Je kunt overal aan meedoen, maar je kunt ook zelf activiteiten organiseren. In de plaatselijke (buurt-) kranten vind je lokale informatie over de activiteiten bij jou in de buurt. Het draait om contact met je (klein- of oppas) kind, maar het is daarnaast een leuke manier om met andere ouders in contact te komen.

Voor meer informatie: week van de opvoeding

 

Doe jij mee met deze week? Benieuwd naar meer verhalen? Lees ze hieronder. 

Over de schrijver
Reactie plaatsen