Weg met die herstdip
04 november 2016 
3 min. leestijd

Weg met die herstdip

Nu de herfst in volle gang is voel ik dat door mijn hele lijf.  Mijn hoofd is één grote wattenbol en zorgt voor tijdelijke dementie op de meest onmogelijke momenten. Heel de dag klinkt er ‘Hatsjoe!’ Bij het eerste zuchtje wind dat ik voel ben ik snotverkouden en blaf ik als een zeehond. Wonderlij, allleen ik heb daar last van. De kids hebben zowaar een prima weerstand.

De vermoeidheid slaat toe en een deprimerend gevoel neemt de overhand. ‘s Morgens is het nog zo donker dat ik me het liefst omdraai en doorslaap. Oeps.. Die wekker gaat echt maar 3 x af djeezz,  echt stom! In de avond verdwijnt al snel het licht wat ervoor zorgt dat m‘n bed al heel snel roept en ik geef daar met liefde aan toe. Sterker nog,  ik verlang er de hele dag naar.

Weg met die herstdip

Verschrikkelijk dit gevoel. Het overspoelt je gewoon met windkracht 10 zonder dat je er iets tegen kan doen. Maar uhh,  dus echt niet dat ik daar in mee ga deze herfst! Ik wil m’n kracht en energie weer terug die ik een paar weken geleden nog had, toen de zon nog volop scheen en iedereen op staat nog vrolijk keek.

Het depressieve  gevoel die zo’n dip met zich meebrengt zorgt ervoor dat je opziet tegen de kleinste problemen en vervelende factor x-en. Je overziet de boel gewoon even niet meer, en je ziet overal als een berg tegenop.

Maar dat ben ik niet en wil dat ook niet zijn, totaal niet zelfs. Ik beklim bergen en ruim de boel op, en zo moet het weer zijn. Vandaag heb ik mezelf dan ook een flinke schop onder m’n kont gegeven, en me weer ingeschreven voor een crossfit-les, yeah! Daar zal ik m’n hoofd weer even fijn leeg maken.

Geen loze excuses meer. Mijn huis is weer aan kant. Een voorjaarsschoonmaak kan tenslotte ook gewoon in het najaar toch? Ook de vitamines weer volop in huis. Tuurlijk, junkfood maakt je even happy als je niet lekker in je vel zit, maar breekt ook je weerstand af. Dat gaat me gewoon even niet meer gebeuren.

Weg met die herstdip

Mijn opdracht voor morgen is:  een to-do lijstje maken ( de watjes in m’n hoofd die zorgen voor dementie moeten worden verdreven ). Dit doe ik na het sporten, wat me hopelijk ook weer een wat helderder hoofd zal bezorgen. Zo moet alles gewoon weer overzichtelijk worden en zal de rust in mij weer terugkeren, maar nog belangrijker… Ook mijn energie.

De donkere dagen en vroege avonden kunnen namelijk juist ook heel gezellig zijn, want iedereen is nu veel meer thuis. Heerlijk samen hangen, kaarsjes aan en met hapjes en sapjes  filmpjes kijken. Spelletjes avonden, de familie-puzzel weer naar voren toveren en lekkere stoofpotjes maken. Hmm, echt niets mis mee, helemaal niet zelfs, want daarin vind je de rust die in deze maanden van opbouwende kou ook zo heerlijk en nodig is. Oeh, dat klinkt oubollig, maar pff… Ik geniet ervan!

Dus vooral positief blijven en doorzetten. Niet bij de pakken neer gaan zitten als het weer eens tegenzit! Blijf er niet in hangen maar ‘Just do it!’ , is de spirit. Pak jezelf op en Go with the Flow… zorg voor jezelf en je bent zo weer de powervrouw van vóór de herfst….

Ik… Ik ga het doen! Hoe beleef jij de herfst en donkere dagen?

Groetjes, Running Bee

 

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen