Welke alleenstaande moeders zijn er
27 augustus 2018 
5 min. leestijd

Welke alleenstaande moeders zijn er

Welke alleenstaande moeders zijn er? 

Want “alleenstaande moeder”… wat betekent dat nou eigenlijk? Als ik de theorie erop na sla lees ik: ‘een man of vrouw die aan het hoofd van een huishouden staat en niet samenwoont met een partner, maar wel met een of meer afhankelijke kinderen’. Of: ‘gezin waarin een ouder ontbreekt’. Die laatste vind ik zelf heel pijnlijk klinken, al is het misschien wel de harde waarheid. Het klinkt namelijk alsof er iedere dag iets niet is in ons huis, wat er eigenlijk wel had moeten zijn.

Natuurlijk hadden wij liever iedere dag een papa om ons heen gehad, maar samen hebben we het ook heel erg fijn en voelt het niet als een dagelijks ‘gebrek’.

 

Toen ik ging nadenken over de alleenstaande moeder en ik de vele reacties op de Facebook pagina van Happy Single Moms las, besefte ik me dat er eigenlijk zoveel verschillende profielen of types alleenstaande mama’s zijn. Hieronder heb ik er een aantal opgesomd:

  1. De alleenstaande moeder: Gescheiden (/uit elkaar gegaan), vader niet meer in beeld;
  2. De alleenstaande moeder: Gescheiden (/uit elkaar gegaan), vader nauwelijks meer in beeld;
  3. De alleenstaande moeder: Gescheiden (/uit elkaar gegaan), vader volledig in beeld;
  4. De alleenstaande moeder: Uit elkaar gegaan tijdens zwangerschap, vader niet meer in beeld;
  5. De alleenstaande moeder: Uit elkaar gegaan tijdens zwangerschap, vader nauwelijks meer in beeld;
  6. De alleenstaande moeder: Uit elkaar gegaan tijdens zwangerschap, vader volledig in beeld;
  7. De alleenstaande moeder, vader overleden;
  8. De alleenstaande moeder: BAM, de vader is helemaal niet in beeld geweest;
  9. De alleenstaande moeder: BAM, de vader is in beeld.

Zoveel ‘profielen’ en dan nog besef ik me dat er vast nog heel veel andere ‘profielen’ te benoemen zijn. Een verhaal is namelijk nooit hetzelfde. Zelf ben ik zwanger geworden terwijl ik nog ‘samen’ was met mijn ex. Hoewel het bij lange na geen stabiele relatie was, was ik volledig monogaam (en compleet in de ban van hem). Maar het was vanaf het begin wel duidelijk dat hij niet zat te wachten op een kind. Dus kon je wel stellen dat ik een alleenstaande zwangere vrouw was. Hoewel het voor mij op dat moment voelde dat ik in een relatie zat, zat ik iedere avond alleen op de bank, kookte ik mijn eigen eten, deed mijn eigen boodschappen, enzovoort. Voor wat ‘vertier’ kwam meneer misschien een keer per week langs en daar kon ik het dan mee doen.

Iedere alleenstaande moeder loopt tegen andere problemen aan, maar dat iedere alleenstaande moeder steun kan gebruiken, is denk ik wel een gegeven. De een wilt graag praten, de ander wilt graag advies, weer een ander wilt juist advies of hulp bieden en nog een ander wilt bijvoorbeeld graag opvang delen. Noem maar op! Ik heb zelf altijd (en nog steeds) heel veel behoefte gehad om ‘gewoon’ te praten met alleenstaande moeders die een gelijksoortige situatie hebben meegemaakt. Het lijkt zo simpel, gewoon praten. Maar mensen zoeken nu eenmaal naar herkenning en uiteindelijk heeft echt iedereen emotionele steun nodig.

Hoeveel lieve vrienden en familie ik ook om me heen heb, ik wil(de) op bepaalde momenten zo graag met iemand spreken die mij ook écht begreep. Iemand die het thema of het onderwerp zou herkennen uit haar eigen situatie

Hetzelfde geldt bijvoorbeeld ook voor opvang regelen. We weten allemaal hoe we soms aan huis gekluisterd zijn met onze kinderen. En ondanks dat we zielsveel van ze houden en alles voor ze doen (dus ook huiskluisteren), willen we diep in ons hart toch ook wel eens even wat tijd voor onszelf hebben en iets leuks doen. Maar hoe dan? Ik ben heel erg blij dat ik in mijn straat een alleenstaande moeder heb ontmoet, want nu kunnen we elkaar helpen. Als ik eventjes weg wil, gaat mijn dochtertje daar even spelen en andersom ook, heerlijk! Vanaf volgend jaar gaan wij ieder een halve dag op elkaars kinderen passen, dat scheelt ons meer dan 100 euro opvangkosten in de maand! Hoe fijn zou het zijn als meerdere alleenstaande mama’s elkaar op die manier kunnen helpen? Het is niet alleen heel praktisch, het scheelt je ook geld omdat je geen dure oppas of opvang hoeft te regelen.

En dan ook nog de emotionele steun. Tijdens de eerste acht maanden van mijn dochter, was ik nog zo bezig met de vader van mijn kind. Ik was enorm aan het vechten voor zijn liefde en aan het vechten dat hij een vader voor onze dochter zou zijn. Als ik nu kijk naar de foto’s van de eerste maanden van mijn dochter, dan kijkt ze daarop onvoorstelbaar vaak boos. Ik heb toen, nota bene via Marktplaats, heel toevallig iemand leren kennen die dezelfde situatie als ik had meegemaakt. Ik heb daar zo goed mee kunnen praten en daardoor alles beter kunnen verwerken. Ik heb geleerd mijn ex een beetje los te laten en hoewel er eerst een grote golf van verdriet kwam, voelde ik me daarna echt veel gelukkiger.

And guess what: mijn dochter werd echt (en dit meen ik vanuit de grond van mijn hart) ook stukken vrolijker en gelukkiger!

Nu vraag jij je ook vast af, hoe vind ik die alleenstaande moeder dan? Je kunt leuke moeders ontmoeten in de Single Moms Sisterhood. Of je nu emotionele steun, praktische steun of gewoon gezelligheid zoekt, het is er te vinden! Ik wil het leven van de alleenstaande moeder makkelijker en leuker maken. Want samen zijn wij HAPPY SINGLE MOMS 🙂

Ik ben heel erg benieuwd wat jouw situatie en welk ‘profiel’ alleenstaande moeder jij bent. En wat is jouw behoefte als alleenstaande moeder? Je kunt je bericht hieronder plaatsen in het comment veld. 

 

Over de schrijver
nathasja
Door

nathasja

op 23 Dec 2014

Goedenavond, Allereerst respect voor alle alleenstaande mama's! Want er zijn momenten dat het echt zwaar is, maar toch slaan wij ons er doorheen. Ik ben zo'n mama die in het profiel van aankomende alleenstaande mama past. Alleen je zwangerschap doorlopen en geen contact meer met mister wrong of te wel de papa van mijn dochter hebben. Ik zoek mama's die van gezellig kletsen houden en misschien ook wel open staan voor vriendschap. xx

Myra de Wildt
Door

Myra de Wildt

op 23 Dec 2014

Begrijp ik hieruit dat je momenteel zwanger bent?

nathasja
Door

nathasja

op 24 Dec 2014

Hoi hoi, Nee nee

nathasja
Door

nathasja

op 24 Dec 2014

Ik bedoelde dat ik zo'n alleenstaande zwangere mama was

bertus
Door

bertus

op 29 Apr 2019

hallo. ik lees net dat stukje hierboven,bij mij is de situatie dat de moeder van ons kind me aan de kant heeft gezet omdat ze niks meer voor me voelde..ik vind dat moeilijk om te accepteren dat ze dat gedaan heeft terwijl ik haar de hele zwangerschap hen gesteunt.ik begrijp niet dat ze mij die alleen maar aan de kleine denkt en haar overal mee wil helpen niet in haar leven wil..al m.n pogingen liepennop niks uit en heeft ons verder uit elkaar gedreven

Alexandra
Door

Alexandra

op 23 Dec 2014

Ik ben Alexandra, 25 jaar en alleenstaande bammoeder- vader niet in beeld.(donor via kliniek). Ik weet niet goed waar ik behoeft aan heb. Momenteel een beetje zoekende. Maar ik ben heel benieuwd naar de nieuwe website. Tot volgend jaar lieve singe moms.

Myra de Wildt
Door

Myra de Wildt

op 23 Dec 2014

Hallo Alexandra, Wat bijzonder dat je op zo'n jonge leeftijd BAM moeder bent geworden, leuk om te lezen! Ik ben hard aan het werk met de website, hopelijk ga je er iets aan hebben! Warme groet, Myra

julie
Door

julie

op 23 Dec 2014

Ik heb hetzelfde profiel als jij wat betreft mijn jongste dochter van 14mnd. Heb nog een dochter van 8j. die wel contact heeft met haar vader. Ik ken echter geen alleenstaande mama's in mijn buurt met wie ik mijn opvang probleem kan delen.

Myra de Wildt
Door

Myra de Wildt

op 23 Dec 2014

Dat lijkt me best wel lastig, als een kind wel haar vader ziet en de andere niet. Gelukkig beseft de jongste het nu nog niet. En misschien gaat ze er ook wel nooit last van krijgen. Ik merk zelf ook dat ik nu al aan het stressen ben voor dingen die misschien wel nooit gaan komen.

Ingeborg
Door

Ingeborg

op 23 Dec 2014

Ik ben een alleenstaande mama van twee jonge kinderen. Vader is een beetje in beeld maar niet in de dagelijkse opvoeding. Ik vind het "huiskluisteren" nog wel het moeilijkste; als je een keertje weg wilt, moet je iets regelen. Spontaan kan gewoonweg niet. Dus ik ben zo benieuwd hoe andere alleenstaande moeders dat doen en regelen en welke tips ze hebben. Zodat er ook tijd voor mezelf is.

Myra de Wildt
Door

Myra de Wildt

op 23 Dec 2014

Dat vind ik ook lastig ja, dat spontane dingen niet meer kunnen. Als ik kijk naar mijn leven 3 jaar terug en nu, dan is dat echt dag en nacht verschil. En ik vind het heerlijk hoor, zou het niet terug willen draaien of anders willen. Maar wat vaker het huis uit kunnen zou wel heel erg fijn zijn!

Linda
Door

Linda

op 23 Dec 2014

hoi, Ik behoor tot het profiel vader niet meer in beeld. Soms denk ik ook wel vanaf het begin alleen. Wij zijn tot dat mijn dochter ongeveer ander half was samen geweest. Tenminste hij was aanwezig maar had het druk met zijn alcohol en sigaretten. Toen mijn dochter ander half was is hij terug gegaan naar Griekenland. Ik zou het fijn vinden om mensen te ontmoeten om te praten, leuke dingen te doen, vriendschap Groetjes xxxx

Myra de Wildt
Door

Myra de Wildt

op 23 Dec 2014

Wow, wat heftig voor je zeg. Krijg je nog wel een beetje steun en interesse van hem vanuit Griekenland? Ik hoop dat je binnenkort leuke andere alleenstaande mamas zult ontmoeten hier!

Linda
Door

Linda

op 26 Dec 2014

Hoi, Nee geen steun of interesse vanuit Griekenland. Wij zijn er in oktober geweest omdat ze onwijs graag haar vader wilde zien. Ze heeft hem ook gezien. Hij wilde meer weten wat ik doe dan hoe het met zijn dochter gaat. Tot op heden niks van hem gehoord meer. Ik hoop ook leuke mensen via hier te ontmoeten, tot nu toe is het wij tweetjes die dingen doen lijkt me leuk om dingen met andere te doen. Fijne kerst

Myra de Wildt
Door

Myra de Wildt

op 27 Dec 2014

Wat jammer om te horen, maar wel herkenbaar helaas.... Ja, ik hoop het ook! Ben mega hard m'n best aan het doen!

Jessica
Door

Jessica

op 23 Dec 2014

Ik pas zelf in het profiel van alleenstaande moeder (uit elkaar gegaan) vader in beeld wanneer het hem uitkomt. Ik vind het soms moeilijk om alleenstaande moeder te zijn. Moeilijk te accepteren omdat wij bewust gekozen hebben om ons kindje te krijgen en nu we uit elkaar zijn, hij nauwelijks omkijkt naar haar. Ik zit nog ontzettend met veel boosheid! Ik zou het heel leuk vinden om met een alleenstaande moeder te praten die hetzelfde mee maakt. Gelukkig kan dit in het nieuwe jaar!

Myra de Wildt
Door

Myra de Wildt

op 23 Dec 2014

Jeetje, dat is wel heel erg bizar zeg. Ik kan me sowieso niet voorstellen dat je niet naar je kind om kunt kijken, maar er zijn blijkbaar heel veel vaders die dit kunnen (en ook heel veel vaders die dit niet kunnen, maar daar hebben we het nu niet over ;) . Ik herken het gevoel heel goed van willen praten met vrouwen die door hetzelfde heen gaan als jij. Ik doe heel hard mijn best zodat je hier die contacten op kunt doen!

Jeanette
Door

Jeanette

op 23 Dec 2014

Dit is mijn profiel: Gescheiden, vader nauwelijks meer in beeld; ik heb 4 dochters, oudste 13 jaar. Mijn oudste woont met haar vader, mijn ex, in buitenland. Ik ben sinds een jaar weer terug in Nederland en heb mijn drie dochters bij mij wonen. Vanwege mijn ex die in buitenland woont zien ze hun vader weinig en meestal alleen Skype. Ik ben heel nieuwsgierig naar de website en lees altijd de verhalen vol bewondering. Ik voel me dan een beetje minder alleen wetende dat er meer vrouwen zijn die de alleenstaande ouder situatie elke dag beleven.

Myra de Wildt
Door

Myra de Wildt

op 23 Dec 2014

Ik ben blij dat je je minder alleen voelt, dan heb ik al een beetje mijn doel bereikt. Ik snap dat gevoel wel hoor, ik voelde me ook altijd de enige op de wereld. Natuurlijk weet je wel dat het niet zo is, maar thuis op de bank kom je die vrouwen ook niet tegen. Hopelijk gaat de website je nog blijer maken :)

Momof3
Door

Momof3

op 20 May 2019

Hoiii ik weet niet of deze site nog bestaat maar ben op zoek naar ervaringen haha,ik ben een alleenstaande mama ,in extreme vorm (bijna alles al meegemaakt) 1e kindje (nu 10) samen met papa gebleven tot 2 jaar(totaal 5 jaar een relatie mee gehad) papa volledig uit beeld..daarna nog een relatie gehad van 5 jaar waaruit kindje 2 gekomen is (nu 3 jaar) en nu,papa wel in beeld maar door zijn situatie geen omgangsregeling ..na een jaar een relatie gehad te hebben zwanger (14 weken) van nummer 3.. papa besloot direct al te vluchten haha . Het zwaarste vind ik alleen zwanger zijn en van de een op de andere dag in de steek gelaten te zijn.. maar uit ervaring weet ik dat verdriet slijt..ook vind ik de reactie van de buitenwereld moeilijk 3 papa's..3 kids..ondanks alles ga ik het beste er natuurlijk van maken en geniet ik elke dag van mijn kindjes..

Happy Single Moms
Door

Happy Single Moms

op 21 May 2019

Welkom en ja, de site bestaat nog :) Je kunt via onze Community in contact komen met andere alleenstaande moeders. Ga hiervoor naar: community.happysinglemoms.nl

Barbara
Door

Barbara

op 09 Jun 2019

Hoi momof3, Ik ben momenteel ook zwanger 13 weken en de vader wil eigenlijk ook niks. Ik heb al een dochter van 4 van een andere vader die ook bijna niet in beeld is geweest. Misschien hebben we iets aan elkaar. Mvg Barbara

Gerjanne
Door

Gerjanne

op 23 Dec 2014

Hoi, Ik ben een alleengaande mama na een onverwachte zwangerschap, met een vader die (omdat ik een advocaat achter hem aangestuurd heb na 2 jaar) nu om het weekend in beeld is. Maar helaas de verantwoordelijkheden niet snapt en neemt. Dus in mijn optiek sta ik er alsnog helemaal alleen voor qua ouderschap. En wat ik graag vanuit HSM zou willen? Contact met andere single moms voor ervaringen/tips/gezelligheid. Groetjes

Myra de Wildt
Door

Myra de Wildt

op 23 Dec 2014

Wat jammer dat de vader z'n verantwoordelijkheid niet neemt, en wat je zegt 'snapt'. Op korte termijn kun je zeker contacten met andere alleenstaande mamas! Liefs Myra

Mas
Door

Mas

op 24 Dec 2014

Hoi mammas, ik ben een single mom vanaf de zwangerschap, maar de pappa is nu wel redelijk actief in het leven van onze nu 7 maanden oude zoon. Door pre-eclampsie is de kleine twee maanden te vroeg geboren. Al met al een pittige tijd geweest, en nog steeds. Zeker gezien het langzame herstel. Maaaarrrr...still standing. Het huiskluisteren met name op de vrijdag- en zaterdagavond maakt me wel eens verdrietig. Vooral de opmerkingen van niet single moms wanneer je een openhartig moment hebt. Zo goed bedoeld, maar zo onhandig en soms juist kwetsend. Men lijkt niet te kunnen snappen dat wij single moms niet de luxe hebben om na een lange dag, met de zoveelste fase, de zorg even over te laten aan je partner om simpelweg even me-time te hebben. Een uurtje naar buiten ofzo. ..te kunnen opladen voor bijvoorbeeld het bedtijdritueel. Ik vind ons bikkels lieve mammas. We doen het toch maar mooi allemaal. En als we elkaar hier kunnen steunen en positief kunnen houden zou dat geweldig zijn. We can do it! Powerrrr ;-)

Marit
Door

Marit

op 28 Dec 2014

He Heftig joh! Hier een dochter die 3 maanden te vroeg kwam na pre eclampsie/HELLP. Dochter wordt 3 volgend jaar. vader nog steeds aanwezig co-ouderschap maar heftige tijd gehad. Lang herstel na de zwangerschap en dan nog eens het uit elkaar gaan er over heen wat ik totaal niet verwacht had! Fijn om mee te kunnen praten en steun aan elkaar te hebben en wie weet meer! Succes Mas!

Myra de Wildt
Door

Myra de Wildt

op 29 Dec 2014

Jeetje, wat een heftige periode moet dat voor je geweest zijn! Ik hoop zeker dat je hier steun gaat hebben en wellicht leuke vriendschappen op kunt doen!

Chantal
Door

Chantal

op 24 Dec 2014

Ik ben een alleenstaande moeder die tijdens de zwangerschap dacht dat de relatie (status: getrouwd) nog goed zat met wat downs, maar na de geboorte wilde meneer al snel weg. Geen gevoelens meer, zei hij. Heb hem het huis uitgezet om na te denken. Hij is vervolgens 8 maanden weggeweest. Onze zoon was op het moment van weggaan 3 maanden. Heb hem toen als ultimatum gesteld dat als hij met kerst nog geen gevoelens terug had dat we dan maar beter konden gaan scheiden. Maar hij kwam terug. Helaas bleef hij maar veel met zijn mobieltjes spelen en ik had zo'n onderbuikgevoel. Een paar maanden terug vond ik foto's van hem met een collega in bed. Maar volgens hem hebben ze niks. Alleen appen ze constant en toen we tijdelijk uit elkaar waren ging hij met haar uit en naar dingen waar hij normaal met mij altijd heen ging. Ook als onze zoon daar was, gingen ze met z'n 3tjes wat doen. En dat terwijl zij ook getrouwd is (net 1 of 2 jaar) en een stiefzoon heeft. Nu liggen we in scheiding en inmiddels woont hij n half u bij haar vandaan. Maar nog niet toe durven geven dat er een relatie is. Ja hoor ze is alleen een vriendin met wie je alles doet en die ook allemaal dure spullen voor je koopt en je uitzet voor je nieuwe huisje zoekt enzo..... In de afgelopen 2 jaar keek hij thuis bijna niet op of om naar onze zoon, maar nu zegt ie alles voor hem over te hebben. Om het weekend heeft hij onze zoon en om de week een dag doordeweeks. Ik vind het huiskluisteren helemaal niet erg en vermaak me thuis ook wel en gelukkig heb ik lieve ouders en schoonouders die ook op willen passen als het nodig is. En doordat mijn zoon om het weekend weg is heb ik nu om het weekend me-time, alleen kan ik daar nog niet erg aan wennen. Wil mijn zoon niet delen. Wil m gewoon altijd bij me hebben, ook al is het soms zwaar. Ik wil elk momentje beleven met hem. En ik dacht dat altijd samen met mijn man te kunnen doen. En ja ook ik krijg alle goede bedoelingen naar mijn hoofd geslingerd: je komt er sterker uit, je redt het wel, maar als het te lang duurt dan willen ze toch het liefst dat je het er niet meer over hebt. Alsof je je gevoelens zomaar uit kan schakelen en er van de 1 op de andere dag niets meer mee kan doen. (is in t geval van mijn man blijkbaar wel zo hoor. Nadat ik had gezegd dat we gaan scheiden was er niks warms meer aan hem te bekennen. Echt een ijskonijn) Ben dankbaar voor alle familie, vrienden en collega's die ik heb die me steunen en me aanhoren als ik weer begin te praten. Kan er vaak ook wel rationeel over praten maar soms heb ik nog mijn momenten. En dan zie ik vooral hoe ik t me toch allemaal anders had voorgesteld en hoe t nu is. Terwijl ik in mijn hart en hoofd weet dat dit de juiste keuze is. Iemand die zijn hele leven al liegt en dus vreemdgaat terwijl je vrouw zwanger is die heeft een groot probleem. Alleen hoop ik niet dat onze zoon daar ooit iets van meekrijgt, maar dat die het verstand en innerlijk van mij heeft. En inderdaad contact met single moms voor tips en wellicht mogelijkheid tot vriendschap en uitjes e.d.

Myra de Wildt
Door

Myra de Wildt

op 26 Dec 2014

Dat zal echt geen leuke situatie voor je zijn geweest. Wat mooi om je dankbaarheid te lezen, er is ook veel om dankbaar voor te zijn. Lekker dat je af en toe ook tijd voor jezelf hebt, al kan ik me voorstellen dat het echt even slikken is om zonder hem te zijn... Hopelijk heb je je lieve mensen om je heen tijdens de Feestdagen!

Theresa
Door

Theresa

op 19 Apr 2015

Wat een herkenbaar verhaal. Ook mijn ex heeft mij van de ene op de andere dag te kennen gegeven dat hij geen gevoelens meer voor mij had. In het begin had ik nog de hoop dat we de scheiding op een nette manier konden regelen maar door zijn gelieg is dat gewoon niet te doen. De kinderen gaan we om het weekend naar hun vader toe en hebben het daar gelukkig ook wel naar hun zin. Ik ben alleen bang dat mijn ex dan wel heel negatief over mij praat. Al met al ben ik een illusie rijker.

Myra de Wildt
Door

Myra de Wildt

op 19 Apr 2015

Hey Theresa, Fijn dat je kinderen in ieder geval hun vader nog wel zien. Ik hoop ook dat hij niet negatief over jou praat, want als ouder mag je dat nooit doen, wat de ander jou ook in heeft 'aangedaan'. Geniet van je kindjes! Liefs, Myra

Felicia
Door

Felicia

op 24 Dec 2014

Hallo mama's Ik ben sinds kort alleenstaande mama (vader nog wel in beeld "NOG") Ik heb 3 meiden met hem van 3 , 2 en 12 weken, het gaat al veel langer niet goed maar de knoop doorhakken vond ik erg moeilijk, uiteindelijk was dit het beste ik heb zelf vroeger meegemaakt hoe het is als je ouders ruzie maken soms tot aan vechten toe en dat wil ik mijn meiden niet aan doen, toch is het wel lastig om helemaal los te komen misschien bang voor het verdriet?! We verschillen 7 jaar en hij zei laatst dat hij misschien terug gaat naar Suriname , ik weet niet voor hoelang, het is best zwaar alleen me kleine van 12 weken is echt een huilert geweest en nogsteeds een beetje Ook de eenzaamheid vooral met de feestdagen ik mis het erg om lekker vriendinnen te hebben die me begrijpen en ik hun en met wie je alles kunt delen en elkaar kunt helpen, ook als je een spontaan moment weg wilt de kids kunnen opvangen echt een band mee bouwen, De eenzaamheid vind ik denk JK wel het ergst thuis zitten als je even weg kint niet weten wat of met wie.. Ik hoop meer mama's te ontmoeten ik kom zelf uit den haag.

Felicia
Door

Felicia

op 24 Dec 2014

Mijn andere bericht was nog niet klaar, Hallo mama’s Ik ben sinds kort alleenstaande mama (vader nog wel in beeld “NOG”) Ik heb 3 meiden met hem van 3 , 2 en 12 weken, het gaat al veel langer niet goed maar de knoop doorhakken vond ik erg moeilijk, uiteindelijk was dit het beste ik heb zelf vroeger meegemaakt hoe het is als je ouders ruzie maken soms tot aan vechten toe en dat wil ik mijn meiden niet aan doen, toch is het wel lastig om helemaal los te komen misschien bang voor het verdriet?! We verschillen 7 jaar en hij zei laatst dat hij misschien terug gaat naar Suriname , ik weet niet voor hoelang, het is best zwaar alleen me kleine van 12 weken is echt een huilert geweest en nogsteeds een beetje waarschijnlijk koemelkallergie maar ben nog niet helemaal op het juiste spoor, het maakt het moeilijk omdat de andere meiden ook me aandacht nodig hebben ik draag haar daarom ook veel, ik hoop snel door deze molen te zijn, De vader kan soms heel gemeen zijn omdat hij nog gek op me is maar ik klaar ben dan wordt hij erg onredelijk , erg bedreigend soms maar we komen er wel doorheen, Ook de eenzaamheid vooral met de feestdagen ik mis het erg om lekker vriendinnen te hebben die me begrijpen en ik hun en met wie je alles kunt delen en elkaar kunt helpen, ook als je een spontaan moment weg wilt de kids kunnen opvangen echt een band mee bouwen, De eenzaamheid vind ik denk JK wel het ergst thuis zitten als je even weg kint niet weten wat of met wie.. Ik hoop meer mama’s te ontmoeten ik kom zelf uit den haag. Liefs jonge mama Van 20

Myra de Wildt
Door

Myra de Wildt

op 26 Dec 2014

Wat lastig voor je zeg, maar wat een dappere keuze. Het voorbeeld van ouders die ruzie maken is ook niet goed voor kinderen. Het is inderdaad heel fijn om met andere moeders te zijn die in dezelfde situatie zitten, daar heb ik zelf ook zoveel behoefte aan. Ik doe mijn uiterste best om dit op korte termijn te realiseren! Heel veel sterkte deze dagen!

Christa
Door

Christa

op 26 Dec 2014

Hoi, Ik heb het profiel alleenstaande moeder van (nog) 39 jaar waarbij de vader niet meer in beeld is. Mijn ex is 5,5 jaar geleden teruggegaan naar zijn geboorteland. Mijn dochter van 9 heeft haar vader al die tijd niet meer gezien en alleen af en toe telefonisch gesproken. Ik mag mij ongelofelijk gezegend voelen met alle lieve vrienden om mij heen die mij in alle facetten ondersteunen. Mijn moeder vangt veel op omdat ik 36 uur onregelmatig werk en ik zit nu ook in mijn laatste studiejaar van de HBO..... Ouders van vriendinnetjes vanuit school van mijn dochter die zonder moeite willen oppassen. Vrienden en familie die mij altijd te hulp willen schieten. Dit maakt dat ik ook de spontane dingen kan blijven doen en "mij" tijd in kan lassen. Ik geniet ongelofelijk van mijn meisje en ze wordt ook al zo groot.:-)..... Ik hoop deze zomer richting Den Haag te kunnen verhuizen waar ik inmiddels ook al vele lieve mensen om mij heen heb verzameld..... Het is en blijft een uitdaging maar ik zou alle ervaringen ook voor geen goud willen missen. Lieve groet, Christa

Myra de Wildt
Door

Myra de Wildt

op 27 Dec 2014

Wow Christa, wat geweldig dat je zo ontzettend veel lieve mensen om je heen hebt, wat fijn! Leuk dat je naar Den Haag gaat verhuizen, spannend! Heel veel succes alvast met alle voorbereidingen!

Bee
Door

Bee

op 27 Dec 2014

Hier een single mamma uit het derde profiel. We zijn uit elkaar gegaan toen onze uk 10 maanden was en hebben sindsdien co-ouderschap. We hebben in het begin echt tijd nodig gehad om een goed ritme te vinden, maar nu loopt het eigenlijk allemaal vanzelf. Het voordeel is dat ik op die manier dus wel ruimte hebben om regelmatig lekker mijn eigen ding te kunnen doen. Alleen heb ik niet zoveel vriendinnen om me heen die weg kunnen / met een vrijgezel op pad willen of mogen, dus ben ik ook als mijn kind bij zijn vader is regelmatig thuis... Om vervolgens mijn kleine man onwijs te missen! Kerst was op zich prima, maar tweede kerst was erg rustig. Kleine naar pappa en zelf geen plannen, dus heb in bad gelegen en een filmpje gekeken. Prima, maar wel beetje eenzaam. Ik zie onwijs op tegen oud & nieuw. Ook helemaal in mijn up. Mensen hebben vaak een traditie van oud & nieuw vieren. Elk jaar met dezelfde club. Ik had hetzelfde, maar ben door het verbreken van mijn relatie niet meer uitgenodigd door die groep (niet dat ik daar nou echt op zit te wachten). Andere groepen kom je vanwege die traditie niet zomaar meer binnen. Dus besteed ik de avond maar gewoon alleen op de bank en misschien slaap ik al wel voor het vuurwerk. Er is toch niemand om me heen om nieuwjaar te wensen :-) Lijkt wel een heel negatief verhaal zo, is het niet! Misschien beetje pessimistisch ingestoken door het gevoel van gisteren en volgende week, maar over het algemeen ben ik een hele happy single mom!

Myra de Wildt
Door

Myra de Wildt

op 27 Dec 2014

Hallo, wat goed hoe je ermee om gaat zeg! Een avondje lekker voor je zelf is ook heel erg lekker! Ik hoor inderdaad vaker dat een vriendengroep ook wegvalt wanneer je uit elkaar gaat. Ik hoop dat je via Happy Single Moms leuke moeders uit je omgeving kunt leren kennen zodat je volgend jaar met de Feestdagen niet alleen bent. Ik hoop dat je toch een leuke oud & nieuw zult hebben en je deze niet helemaal alleen zult vieren... Liefs Myra

Anita
Door

Anita

op 30 Dec 2014

BAM mama en donor niet in beeld. Lijkt mij leuk om te kletsen en ervaringen uit te wisselen.

Myra de Wildt
Door

Myra de Wildt

op 30 Dec 2014

Dat gaat in 2015 zeker gebeuren, fijne jaarwisseling!

Natasja
Door

Natasja

op 10 May 2015

Hoi. Ik ben een alleenstaande mama van 24 jaar ik ben gedurende in de 7de maand zwangerschap alleenstaand geraakt na een ruzie met de vader van mijn kleine die nu 3 jaar oud is ik heb een paar vriendinnen in mijn omgeving die ook mama zijn alleen niet alleenstaand.. soms loop ik daar tegenaan en zou het fijn vinden ook wel contact te krijgen met mama's die alleenstaand zijn groeten N.

Willma
Door

Willma

op 31 Mar 2016

Beste Myra, Het leven als een singel moeder bevalt me opzich nog prima. Ik ben nu een jaar geleden gescheiden van mijn man, waarmee ik 8 jaar getrouwd was en 1 dochter heb. De scheiding verliep voor mij niet soepel. Er was veel ruzie en ik heb het gevoel alsof dat reflecteerde op mijn dochter. Ze was verdrietig en boos. Ik las tijdens mijn scheiding een keer op http://www.allaboutmediation.nl dat er speciale bemiddeling is voor ouders die gaan scheiden die kinderen hebben. Het leek mij wel wat maar mijn man helaas niet. Toch is mijn vraag of iemand hier ervaring heeft met mediation? Groetjes, Wilma

Gabriela
Door

Gabriela

op 31 Mar 2016

Beste Wilma, Ik ben gescheiden, de scheiding duurde 3,5 jaar, het was een hele heftige periode. Ik heb van alles meegemaakt en allerlei instanties waren erbij betrokken (mijn zoontje is inmiddels 8 jaar). Ik heb ook de mediation moeten ondergaan. Ik kan je alleen 1 ding vertellen - beide partijen moeten er open voor staan. Mijn ex wilde absoluut niet meewerken, dus er is ook niets uit gekomen. Hij beeindigde de mediation ook, zonder dat we iets bereikt hadden, het kostte me alleen heel veel stress, tijd en helaas ook geld... Dus als je ex man geen positieve instelling heeft, gaat het niet lukken, tenzij hij dat kan veranderen... Veel succes, het is niet makkelijk... Gabriela

mama van 5
Door

mama van 5

op 24 Dec 2016

Hallo, ik heb besloten om te gaan scheiden. voor mijn huwelijk was ik een zelfverzekerde vrouw. Mijn man kleineert mij zo dat ik er ongelukkig van ben geworden. Mijn zoon zei laatst zonder papa ben je een leukere mama. Ik schrok daar heel erg van. Hij hoort ook dat ik regelmatig zonder aanleiding word uit gescholden. 2017 word dus mijn jaar!! ik kies voor mijzelf en de kinderen. Wij hebben 5 kinderen ( in de leeftijd van 8 jaar en bijna 2 jaar) . Ik wil graag de kinderen een veilige stabiele basis geven. Ik hoop dat ik tips en adviezen van jullie mag krijgen, hoe jullie het doen. groetjes mama van 5

Romana
Door

Romana

op 10 Dec 2016

ik ben een alleenstaande moeder uit Suriname. ik heb een jongen van 5 en een meisje van 2. het is heeeel zwaar vo mij. ik heb mijn zelf helemaal verwaarloosd. mijn huid mijn gebit mijn haar alles. alleen zodat mijn kinderen het goed kunnen hebben. ik heb niet eens fatsoenlijk kleding om uit huis te gaan. mijn kinderen hebben toch nog wat te dragen. alleen schaam ik me dood om met hun op een feesje of elders te gaan. want dan zien zze dat anderen echt mooi aan hebben en willen ze soms speeltje of dingen die ik hun niet kan geven. soms stik ik van mijn kleding iets mooi voor hen. dan zijn zij ook gauw tevreden. het is zwaar maar ik doe alles vo hun. FIJNE DAG <3

Reactie plaatsen