Werken geeft mij een goed gevoel!
05 december 2015 
3 min. leestijd

Werken geeft mij een goed gevoel!

Ik zit nu ruim 2 jaar in de bijstand en dit komt omdat ik tijdens mijn zwangerschap mijn baan verloor en ik er nooit meer tussen ben gekomen. Ik heb lang gesolliciteerd en van de zomer kreeg ik via een oude vriendin de kans om bij Miss Etam te werken. De eerste keer dat ik op gesprek moest komen was ik ontzettend zenuwachtig, maar uiteindelijk ging het heel makkelijk en mocht ik vakantiekracht worden. Ik ga weer aan het werk! Werken geeft mij een goed gevoel! Na 2 maanden liep mijn zomercontract af en waren er geen uren meer beschikbaar. Daar zat ik weer, elke dag thuis en elke dag hetzelfde.

Toen ik weer aan het werk was merkte ik hoe heerlijk het is om in een totaal andere omgeving en setting bezig te zijn. Even geen Dora, geen speelgoed op de grond en geen rond rennend kind dat ik (met liefde) in de gaten moet houden!

GWerken geeft mij een goed gevoel!ewoon even volwassen mensen om me heen en andere gesprekken voeren dan normaal. Ik haal echt voldoening uit het werk bij Miss Etam, het is ‘makkelijk’ en je hoeft er niet voor te leren, maar het is ontzettend leuk! Mensen waarderen je hulp en mening en het is altijd gezellig.

Ik baalde ontzettend dat ik weer thuis zat en begon met solliciteren, maar het liep steeds nergens op uit! Anderhalve maand later kwam er weer plek vrij bij Miss Etam. Ik mocht meteen op gesprek komen! Na een goed gesprek hoorde ik een aantal dagen niks en was ik bang dat het misschien toch niet goed wasWerken geeft mij een goed gevoel gegaan. Maar nee hoor, ze waren al bezig met mijn contract. Ik ga weer aan het werk!

Dat ik weer aan het werk ga is voor mij heel goed. Het geeft structuur en laat me een andere kant van mijzelf ontwikkelen. Ik ben zelf best verlegen en op mijn werk moet ik dan toch een knop omzetten.

In een winkel kan je niet verlegen zijn. Zo leer ik makkelijker contact maken met mensen en ik denk dat het daarom belangrijk is dat ik weer aan het werk ga.

Als ik werk breng ik Nya naar mijn ouders. Nya vindt het altijd heel erg leuk om bij opa en oma te zijn, dus het geeft me rust dat ik haar daar kan laten. En mijn ouders genieten ook ontzettend als ze daar is. Ik denk dat ze een hele bijzondere band hebben, zo vraagt Nya regelmatig of we naar oma gaan. ‘Oma kijken’ zegt ze dan. En als ik vraag of ze opa dan ook wil zien rent ze snel naar de voordeur, klaar om te vertrekken.

Ik ga weer aan het werk. Werken geeft mij een goed gevoel! En weer besef ik hoe lief en behulpzaam mijn ouders zijn. Ze willen mij gelukkig zien en doen alles om te helpen dit mogelijk te maken. Vier december begin ik met werken en ik kan echt niet wachten!

Geeft werken jullie ook een beter gevoel over jezelf? Laat je reactie hieronder achter.

Over de schrijver
Reactie plaatsen