Wie A zegt, moet ook B zeggen
23 oktober 2016 
3 min. leestijd

Wie A zegt, moet ook B zeggen

Verstopt onder mijn dekens en met mijn hoofd onder het kussen, hoop ik dat het helemaal nog niet licht is buiten. Dat ik me het heb ingebeeld en het eigenlijk midden in de nacht is. Dan kan ik nog even terug naar mijn droomwereld. Heerlijk is het daar. Ik heb daar geen agenda, geen telefoon en ik geen verplichtingen. Met een gevoel wat nog het best beschreven kan worden als een mengeling tussen hoop en rouw wurm ik een arm onder de dekens vandaan. Mijn vingers slaan zich als de tentakels van een inktvis om mijn telefoon heen en slepen de prooi mee mijn schuilplaats in. Ik knijp met mijn ogen tegen het felle licht van het scherm… Het is echt waar. Tijd om op te staan.


Wie A zegt, moet ook B zeggen

Wie A zegt, moet ook B zeggen

In tegenstelling tot wat ik van plan was, is mijn nieuwe ritme nog ver te zoeken. Ik ren nog steeds een halve marathon achter de feiten aan. Vanaf het moment dat ik de worsteling met het bed gewonnen heb, begint het gevecht tegen de klok. Een betere tijd om wat veranderingen door te gaan voeren is er niet. Fase 1, die ik in mijn vorige blog omschreef als detox, is gedeeltelijk gelukt. De wijntjes heb ik laten staan en het roken is veel minder geworden. Ook eerder naar bed gaan is gelukt. Hoewel dat dus in principe een positief resultaat van mijn voornemens is, voelt een echte verandering nog heel ver weg. Het werk stapelt zich op als de afwas na een feestje of als was in een puber-kamer… Dramatisch…

Vechtend tegen een slaaptekort baan ik me een weg over mijn pad. Ik maak kleine stapjes tegelijk, maar wel allemaal de goede kant op.

Langzamerhand begin ik me meer op mijn gemak te voelen in deze drukte. Maar ik ben er nog lang niet. Terwijl mijn agenda zich vult lijken mijn gedachten wanhopig grip te willen krijgen op alles wat er in het verschiet ligt. Regelmatig vraag ik mezelf af hoe al die andere stoere vrouwen het allemaal doen, hoe die het voor elkaar krijgen om al die ballen in de lucht te houden. Hard werken, weinig rust.

Wie A zegt, moet ook B zeggenIk mag dus voorzichtig concluderen dat fase 1 in the pocket is, maar nog geen vruchten af werpt. Hoe frustrerend is dat?! Ik heb een gigantisch tijd en energie tekort en had zo de hoop dat mijn nieuwe voornemens mij hierin zouden bijstaan. Maar ik zet nog even door. Misschien dat fase 2 mij meer gaat opleveren? Gezond leven begint al met het overslaan van de koffie ‘s ochtends. Mijn heilige zwarte olie die mijn roestige motortje helpt opstarten staat bovenaan de lijst om geëlimineerd te worden.

Gelukkig was daar Moeder Natuur om mij een handje te helpen en ‘zegende’ mij met het buikgriepvirus, wat mij kronkelend in bed liet happen naar een moment zonder misselijkheid. Deze ‘bijna-dood-ervaring’ (ok, dat is misschien een tikkie overdreven) zorgde ervoor dat ik een hele poos geen koffie meer kon luchten of zien. A blessing in disguise! Zo zie je maar weer dat zelfs het hangen boven de porseleinen god zijn positieve kanten heeft. Langzaam maar zeker werk ik me toe naar fase 3; vroeg mijn bed uit. Het meeste uit de dag halen. Het lijkt nu nog een onneembare vesting, maar kom op, dit kan ik.

Zie ook: Alles moet anders. Stap 1: het besluit 

Knap dat Keetje gewoon doorzet! Heb jij doorzettingsvermogen als je iets wil veranderen aan jezelf?

Over de schrijver
Reactie plaatsen