Wie betaalt op de eerste date?
29 september 2015 
2 min. leestijd

Wie betaalt op de eerste date?

Stel, je hebt je na lang twijfelen (en op aandringen van je vriendinnen) toch maar eens ingeschreven op een datingsite. Na een tijdje mailen met een leuke man, komt het er toch echt van: jullie gaan ergens een hapje eten. En wie betaalt op de eerste date? Hij toch zeker?

How 2 Spend It schreef onlangs deze blog over wie betaalt op de eerste date? Dit deed nogal wat discussie oplaaien op onze social media. Sommigen waren van mening dat manlief moest betalen tijdens de eerste date, anderen noemden dit een middeleeuwse instelling die nu wel eens in de prullenbak gegooid mocht worden. Daarom deze tips voor iedereen die op date gaat:

Neem altijd je portemonnee mee

Dat de man moet betalen op de eerste date, is voor de meeste mensen nog wel de norm. Ga daar alleen niet vanuit en neem dus je portemonnee mee. Misschien hoort het volgens jou wel zo te gaan, maar je kan wel eens op iemand stuiten die daar net even anders over denkt en de rekening bijvoorbeeld wil delen.

Bedenk dat iedereen anders over geld denkt
Welke overtuigingen over geld heb je meegekregen in je opvoeding? Wat betekend geld nu voor jou? De antwoorden op dit soort vragen, noemen wij je ‘money mindset’. Iedereen heeft een andere money mindset. Jouw date denkt waarschijnlijk op een andere manier over geld dan jij. Misschien bestempel je hem als gierig wanneer hij niet alles betaalt, maar het kan ook zijn dat hij juist bang om opdringerig over te komen door alles te willen betalen.

Hou het redelijk

Laatst stuitte wij op een verhaal van een dame wiens date tijdens het koekeloeren naar de menukaart haar vriendelijk verzocht om ‘iets aan de goedkope kant’ te kiezen. Hoe bedoel je afknapper? Toch is het wel zo netjes om niet het allerduurste van de kaart te kiezen. Hou het redelijk en zoek iets uit wat je zelf kunt betalen. Mochten jullie de rekening uiteindelijk willen splitten, dan is het wel prettig als je jouw eigen dish ook echt kan bekostigen.

We zijn erg benieuwd naar jullie meningen en ervaringen. Is het een afknapper als hij de rekening wil splitten? Of betaal jij ook gerust met alle liefde de hele rekening op de eerste date?

Over de schrijver
Reactie plaatsen