Liever alleen of samen met een man?
10 februari 2015 
4 min. leestijd

Liever alleen of samen met een man?

Vorige week donderdag kwam er een account manager voor onze CV-ketel op bezoek. Ik had wat offertes aangevraagd omdat de ketel gekke geluiden maakte. Ook de beste man vond het niet al te best klinken en opende de kap van de ketel. “Levensgevaarlijk” riep hij meteen. De bovenkant van de kap was al weggesmolten. Hij trok direct de stekker van de ketel eruit “niet meer gebruiken mevrouw”. Ik vroeg nog doodleuk, “mag ik de stekker er wel weer even insteken als ik moet douchen?”. Hij keek me verbaasd aan en liet vervolgens even zien waarom de kap weggesmolten was.

Wanneer je de warme kraan of verwarming aanzette, kwamen er letterlijk vlammen uit de ketel. De stekker heb ik er dus maar niet meer in gedaan

Mijn dochtertje en ik zaten vanaf donderdag dus zonder warm water én zonder verwarming. Met een klein kacheltje hielden we ons zelf een beetje warm en we konden bij onze lieve buren douchen. Hoewel we een klein kacheltje hadden, was het niet waanzinnig warm in huis. En als je koud bent, heb je de neiging (ik althans) om niets te doen. Dus zowel zaterdag als zondagmorgen heb ik lekker mijn mega grote dekbed van het bed afgehaald en op de bank gelegd. En zo hebben we heerlijk twee ochtenden doorgebracht; op de bank onder een dekentje voor de tv. Hoewel ik mijn dochter normaal maximaal een half uurtje per dag tv laat kijken, vond ik dit wel een reden om een uitzondering te maken. Ik vertelde dat het haar ‘feestdag’ was en dat zij mocht beslissen wat ze wilde. Ook al is ze nog geen 2 jaar, ik had het idee dat ze het wel begreep. Ze mocht lekker onbeperkt crackertjes eten met de bak voor haar neus en ze mocht de hele dag ‘sap’ (uiteraard biologisch en zonder suiker, maar voor haar een feest) drinken.

Ik heb ervan genoten! En zij ook. Want ze keek me steeds met haar donkerbruine kijkers stralend aan en gaf me zo tussendoor een kus en een dikke knuffel (en heel soms een hapje van haar crackertje)

In de middag zijn we lekker op pad gegaan en hebben we leuke dingen gedaan. Het voelde echt als een ‘moeder-dochter weekend’. Tijdens dit weekend realiseerde ik me hoe geweldig deze tijd samen is en dat je die tijd nooit zo intens met elkaar zou hebben beleefd als ik een partner gehad zou hebben. Nu wil ik niet zeggen dat ik blij ben dat mijn dochter geen vader heeft (of wel heeft, maar die zich niets van haar aantrekt). Laat ik voorop stellen dat ik het liefste zou hebben dat hij er wel zou zijn. Maar ik wil uit iedere situatie iets positiefs halen en ik vind het wel heel positief dat ik dit zo alleen met mijn dochter mee mag maken. Dat ik deze pure en intense liefde van haar mag voelen. Ik hoef die liefde voor haar niet te delen, en zij ook niet.

Liever alleen of samen met een man?

Want ik heb de volledige tijd met haar. Ik mag volledig genieten van haar lach, van de dansjes die ze maakt, van de liedjes die ze probeert te zingen, van haar handje die steeds mijn hand pakt omdat ik ergens met haar heen moet om te kijken, van de gekke gezichten die we naar elkaar trekken, maar vooral van haar liefde, van haar kusjes en van de mega grote knuffels die ze me geeft

Lang heb ik gehoopt op een relatie en ik heb er ook een gehad. Niet alleen hoopte ik dat voor mezelf maar ook voor haar, zodat zij een vaderfiguur in haar leven zou hebben. Ik heb dat nu compleet los gelaten. Wellicht komt er ooit wel een man op m’n pad maar ik zie dan wel hoe ik daar mee om ga. Maar het hoeft nu niet per se, mijn geluk hangt er niet vanaf. Het zit niet in mijn hoofd en ik zit er eerlijk gezegd niet op te wachten. Want een man betekent ook alle aandacht verdelen en minder aandacht voor mijn meisje hebben. Ze is nu nog zo klein en dat duurt maar eigenlijk nog maar heel eventjes. So why need a man when I have her?

Natuurlijk kan een kind een man niet vervangen en is het echt wel heel erg fijn om leuke dingen met een man te doen. Een beetje daten en wat er allemaal bij komt kijken, en natuurlijk wil ik niet mijn hele leven alleen blijven. Maar voor nu hoef ik geen vastigheid. Ik zie later wel wat er gebeurt en wat het leven voor mij in petto heeft. Ik vind het nu heel erg fijn dat ik – voor het eerst in mijn leven – niet met de gedachte loop dat ik perse een partner in mijn leven wil. Dat mijn geluk niet afhangt van een man of het hebben van een relatie.

Ik heb mijn geluk gevonden, niet alleen doordat ik iedere dag wakker word in een huis waar een lief engeltje woont, maar ook omdat ik gelukkig ben met mezelf!

Hoe voelt dat voor jou? Ben jij compleet gelukkig met je kind(eren) alleen, of zou je graag een man in je leven willen? Laat je bericht hieronder achter. 

Over de schrijver
anne
Door

anne

op 10 Feb 2015

Ik ben gelukkig zoals ik samen leef met mijn zoontje. Ik zeg maar zo....komt er een man bij dan betekend dat niet dat hij er komt om een bepaald gemis op te vullen. Juist komt hij er dan bij om de vreugde die er al is te delen.

Myra de Wildt
Door

Myra de Wildt

op 10 Feb 2015

Mooi gezegd Anne, daar sluit ik me helemaal bij aan!

Gulsen
Door

Gulsen

op 10 Feb 2015

Ik ben ook heel erg gelukkig met mijn twee kinderen. Ik ben bijna negen jaar alleen staander moeder. Ik wil liever geen man in mijn leven hebben. Ik zal nooit meer mijn vrije leven in een man hand op geven. mijn vrijheid kosten voor mij behoorlijk pijn en verdriet maar ik heb een heerlijke gevoel en geluk met mijn lieve kinderen. Jouw verhaal heel bekend voor mij. Geniet van je eigen kind, anders later krijgt je spijt van dat je die tijden gemist want kinderen groeien heel snel. Heel veel geluk toe gewenst. Gulsen

Myra de Wildt
Door

Myra de Wildt

op 10 Feb 2015

Dank je wel, jij ook heel veel geluk met je twee kinderen. Super knap dat je het al bijna 9 jaar alleen doet, groot respect daarvoor!

Annoniem
Door

Annoniem

op 10 Feb 2015

Ik begrijp volledig wat je bedoeld. Al mag ik de aandacht van mn dochter delen met mn moeder haha! Maar ja, je moet idd genieten van de tijd die je hebt met je kind, en ik heb me dat (voor mij) te laat gerealiseerd. Mijn dochter is nu bijna 5 en sinds ze nog geen 2 mnd was, ben ik samen met dr. ik ben eigenlijk teveel bezig geweest met het zoeken (en niet vinden) van een man. Her en der relaties, ook mn dochter er gelijk in betrokken... zo fout! Ik heb het nu los gelaten. Een man hoeft niet persé om gelukkig te zijn. Ik wil nu genieten van mijn dochter, want ze zijn maar zo kort klein....

Myra de Wildt
Door

Myra de Wildt

op 10 Feb 2015

Leuk voor je dochter denk ik dat ze mama mag delen met oma :) Misschien heb je 'fouten' gemaakt, maar je dochter is nog steeds jong. Je ziet het nu in en jullie hebben nog een hele toekomst voor je waarin je het beter kan doen. Ik vind het super knap van je dat je dit inzicht hebt! Geniet van je meisje!

Yvonne
Door

Yvonne

op 10 Feb 2015

Om mijn zoon na zijn geboorte een stabiel leven te geven (zijn vader heeft mij in de zwangerschap verlaten en wilde geen rol in mijn zoons leven) heb ik bewust gekozen voor geen man in mijn leven. Ik wist dat het risico was dat mijn zoon zich aan een vaderfiguur zou gaan hechten en als het dan afgelopen was, zou ik hem er verdriet mee doen. Dus bewust geleefd voor mijn kind. Leuke dingen konden we ook met vrienden, opa en oma doen. Nu ben ik toe aan een vriend, een schouder, arm om me heen en gewoon: De warmte. Maar ik ben nu ouder en merk dat het moeilijker is om iemand te ontmoeten, ook omdat ik nu kritischer ben. Toch ben ik blij dat mijn zoon stabiel is opgevoed en het hier niet: Jantje gaat en Pietje komt was. Ik merk dat mijn zoon erg goed in het leven staat, een goede opvoeding heeft gehad en ben stiekem toch wel trots op mezelf, temeer omdat mijn zoon meervoudig gehandicapt is. Dat heb ik toch naar mooi gefikst! Het was het "offer" meer dan waard. En als het voorbestemd is dan komt die leuke man vanzelf.

Rebecca
Door

Rebecca

op 10 Feb 2015

Wat een heerlijke blog, en ik sluit me er volledig bij aan. Bijna 2 jaar alleen met mn meisje nu en geniet er met volle teugen van!! Hier is haar vader nog wel in beeld, dus "delen" we haar wel, maar dat betekent ook dat ik om het weekend ook echt me-time heb, waar ik ook echt van kan genieten. Komt er iemand op m'n pad, zien we wel hoe het loopt, zo niet ook prima!

Myra de Wildt
Door

Myra de Wildt

op 10 Feb 2015

Dank je wel voor het compliment Rebecca! Jij hebt weer het voordeel wat meer 'me-time' te hebben, zo heeft iedere situatie weer z'n voor en nadelen :) Ik kan me voorstellen dat je juist omdat je je meisje ook wel eens moet missen, juist extra geniet!

Teigetje
Door

Teigetje

op 10 Feb 2015

Tijdens de zwangerschap was ik nog samen met mijn ex. Helaas merkte ik vlak na de geboorte al dat hij niet zoals ik de volle aandacht voor onze zoon en onze relatie had. Nu ben ik pas gescheiden en ik vind het prima. Ik heb alle tijd met mijn zoon en het is zwaar, maar hij geeft me zoveel liefde. Momenteel geen man voor mij.

Myra de Wildt
Door

Myra de Wildt

op 10 Feb 2015

Het is inderdaad zwaar, vooral in het begin. Het is misschien een vaak gezegde zin, maar het wordt echt makkelijker. Tegen de liefde van je kind, kan inderdaad niets op. Geniet ervan!

Martine
Door

Martine

op 10 Feb 2015

helemaal mee eens! Ik zit ook echt niet te wachten op een man en geniet intens van alle tijd met mijn dochter van (bijna) 3. Haar vader is nog wel in beeld en dat is niet in alle gevallen een positief iets.. Ik ben blij voor mijn dochter dat ze een papa heeft, maar hij probeert mijn leven zo te verzieken dat ik bijna zou willen dat ie weg zou gaan. Voor mij betekenen de tijden dat mijn dochter niet bij mij is geen 'me-time'. Het voelt als een gebroken hart, keer op keer, omdat ik r iedere keer bij iemand moet brengen die mij niets gunt.. Ik heb dus geen tijd en geen behoefte aan een nieuwe man, doe mij mijn meissie maar..

Myra de Wildt
Door

Myra de Wildt

op 10 Feb 2015

Hey Martine, Wat vervelend dat je je zo voelt. Ik vind het heel erg knap dat je je eigen pijn opzij zet zodat je dochter een papa heeft. Wat moet het moeilijk voor je zijn! Ik hoop dat je ex zijn energie snel in iets anders gaat steken, zodat je ook kan genieten van de tijd alleen. Heel veel sterkte met je situatie! Warme groet, Myra

Annemarie
Door

Annemarie

op 10 Feb 2015

Wij zijn compleet en hard op weg naar geluk. Natuurlijk, als ik weer een liefde van mijn leven zomaar tegen zou komen zou het heerlijk zijn, en ook mijn twee kinderen zeggen dat ze dat fijn zouden vinden, voor zover ze daar enig idee van hebben. Het zou fijn zijn op allerlei gebied, wat meer liefde en steun te hebben, op emotioneel vlak en eerlijk gezegd ook financieel; ondanks 4 dagen werken kom ik eigenlijk niet rond, ik heb geen familie meer en mis iemand om mee te over leggen. Natuurlijk zijn er vriendinnen maar dat is anders dan een partner of moeder. Maar ik durf een relatie niet meer aan. Ik ben een zwaan en ga voor "tot de dood..", een breuk hakt er bij mij zo diep in, dat wil ik, na twee keer, echt nooit meer meemaken. En ik denk, ongeacht de situatie, het beste voor de kinderen is een moeder die goed in haar vel zit. Als wij na drukke dagen en elkaar weinig zien, met ons drieën in het grote bed liggen en lekker lezen, luieren en kletsen geniet ik optimaal.

Myra de Wildt
Door

Myra de Wildt

op 10 Feb 2015

Hallo Annemarie, Ik ben het zeker met je eens dat het voor kinderen zo ontzettend belangrijk is dat je als moeder zijnde goed in je wel zit. Vervelend dat je hart zo gebroken is. Ik hoop dat je bijvoorbeeld via Happy Single Moms misschien mensen gaat ontmoeten waardoor je ook wat tijd voor jezelf kunt hebben en elkaar kunt ondersteunen. Geniet van je kids en heel veel sterkte met alles! Warme groet, Myra

Emily Lauwers
Door

Emily Lauwers

op 10 Feb 2015

Ben nu bijna 3 jaar samen met mijn 2 lieve zoons (8 en 10). Nadat we gescheiden waren is de vader van mijn kinderen overleden. Toen hij nog leefde liep het contact niet altijd even soepel. Nu ongeveer 4 mnd na zijn overlijden hebben we de draad weer een beetje opgepakt. Als we samen weer de boel op de rit hebben zou ik wel weer een partner (vrouw) willen. Maar ga er niet naar opzoek. Op dit moment geniet ik meer dan ooit te voren van mijn kids. Probeer er echt uit te halen wat erin zit. Hoop dat een nieuwe partner een mooie aanvulling op mijn nieuwe leven zal zijn. Groetjes Emily.

Myra de Wildt
Door

Myra de Wildt

op 10 Feb 2015

Hallo Emily, Wat lastig voor jou en vooral voor je twee lieve zoons. Wat mooi om te lezen dat je zo van je kinderen geniet. Ik gun je van harte een nieuwe partner, die zal vast op je pad komen als de tijd daar rijp voor is! Warme groet, Myra

Benvinda
Door

Benvinda

op 10 Feb 2015

Hoi, Ik ben dus alleenstaande werkende moeder 38 jr, moeder van maar liefst 5 kinderen van 2 verschillende vader. Juist dus 2 mislukte relatie achter de rug. Was even slikken maar ik vind het wel goed zo. Heb er op dit moment bewust voor gekozen om alleen te zijn/blijven. Natuurlijk kom ik weleens iemand tegen die mij in twijfel doet brengen, maar omdat ik al zoveel heb meegemaakt met mannen, is de keus dan snel gemaakt. Er is geen plek voor een man in mijn leven. Heb te druk met werk, kids plus bijbehorende bezigheden zoals sport etc, huishouden, huisdiertjes( ja heb 2 katten en 1 hond) en ik doe veel aan sporten zoals hardlopen en fitness. Ja ik ben happy met mezelf en alles wat ik in mijn eentje bereik en voorlopig zal het wel zo blijven.

Myra de Wildt
Door

Myra de Wildt

op 11 Feb 2015

Hallo Benvinda, Wat ontzettend knap dat je 5 kinderen in je eentje op voedt! Ik kan me voorstellen dat er dan echt geen ruimte is voor een man. Wie weet als de kinderen wat groter zijn. Fijn om te lezen dat je gelukkig bent, keep it up! Warme groet, Myra

linda
Door

linda

op 11 Feb 2015

Ik ben sinds 2012 alleen met mijn dochter. Heb vaak gedacht dat het makkelijker zou zijn om samen met iemand te zijn. niet meer alles alleen doen. Juist om die reden ben ik geen andere relatie aangegaan.Ik ben er achter dat ik het best red allemaal alleen en niemand nodig heb. ik ben gelukkig samen met mijn meissie. En het rare is nu ik die gedachte heb los gelaten iemand op mijn pad is gekomen die ik al 10 jaar ken. Wij zijn al 10 jaar vrienden hij heeft nooit onder stoelen of banken gestoken dat hij mij leuk vind maar ik hield de boot af. Nu sinds 1 maand zijn we aan het kijken of het niet toch wat tussen ons kan worden. Wie weet is vriendschap wel een goede basis voor een relatie. groetjes linda

Myra de Wildt
Door

Myra de Wildt

op 11 Feb 2015

Wow Linda, wat ontzettend bijzonder en fijn voor je! Geniet van deze mooie periode, ik hoop voor jullie dat het een mooie en liefdevolle relatie zal worden! Warme groet, Myra

Janice
Door

Janice

op 11 Feb 2015

Mijn dochter is nu 2,5 en we zijn alleen sinds het begin, ik ben heel gelukkig hoe het nu is maar een man in ons leven is niet echt nodig. Natuurlijk zou het leuk zijn als er een vader figuur voor haar in beeld is en ik een vriend/man zou hebben maar de tijd zal nog komen ik wil nu genieten van de tijd met ons tweetjes :)

Myra de Wildt
Door

Myra de Wildt

op 11 Feb 2015

Heel herkenbaar Janice! Geniet van elkaar en het zal allemaal hoe dan ook goed komen!

Thirsa
Door

Thirsa

op 11 Feb 2015

Ik ben op dit moment echt nog niet toe aan een nieuwe man in mijn leven. Ben sinds november weg bij de vader van mijn dochter. En ben nog druk bezig met overleven. Uitkering regelen, werk zoeken, huis zoeken. Ik heb de breuk dus ook nog niet helemaal verwerkt en mijn dochter ook zeker nog niet. Dus eerst voor ons zelf zorgen en tot rust komen. Wat de toekomst brengt weet niemand, maar voor nu is het even goed zo.

Myra de Wildt
Door

Myra de Wildt

op 11 Feb 2015

Hey Thirsa, Dat is nog heel recent inderdaad, dan is het heel belangrijk om alles eerst goed te verwerken. Ik wens je daar heel veel sterkte mee. En hopelijk vind je snel een leuke baan en een mooi huis voor jullie! Warme groet, Myra

Jessica
Door

Jessica

op 12 Feb 2015

Ik ben nu bijna een jaar alleen met mijn dochter en ik begin steeds meer aan het idee te wennen. Veel gezeik gehad met mijn ex, vooral omdat hij mij nog altijd aan het lijntje hield. Ook wel mijn eigen schuld door zo naief te zijn. Door de dingen die hij zei te geloven en hem steeds weer kansen te geven. Ik merk nu dat ik hem heb losgelaten, dat ik hem helemaal niet miste(maar het gevoel van hoe het eerst was) en dat ik mij veel vrijer en gelukkiger voel nu ik geen contact meer heb. Voorlopig zullen ik en mijn kleine meid het prima redden saampjes en zijn we nu gelukkiger dan ooit!

Myra de Wildt
Door

Myra de Wildt

op 13 Feb 2015

Hallo Jessica, Ik herken het dat je als je verliefd bent iemand misschien wel te veel kansen geeft en achteraf gezien naïef bent geweest. Maar als je verliefd bent of van iemand houdt, dan gebeurd dat nou eenmaal, daar kan denk ik wel iedereen over mee praten. Fijn dat je hem hebt kunnen los laten! Geniet van dat gevoel! Warme groet, Myra

Nathalie
Door

Nathalie

op 16 Apr 2015

Als ik je vetgedrukte alinea lees van de leuke dingen die je dochter doet... dan gaan mijn eierstokken flink rammelen. Elk mens wil uiteindelijk liefde en het is niet erg om dat te willen. Maar het is daarbij wel fijn om de rust te vinden als je beseft dat je geluk er niet vanaf hangt. Heerlijk om te lezen hoe je zo geniet van je dochter. En als ik het zo lees, verheug ik mij er heel erg op om moeder te worden. En ja, alleenstaande moeder zijn, heeft veel voordelen.

Myra de Wildt
Door

Myra de Wildt

op 16 Apr 2015

Jouw 'verheugen' is echt terecht. Ik kan niet anders zeggen dan dat ik het moederschap echt geweldig vind!!!

Nathalie
Door

Nathalie

op 16 Apr 2015

Pffff... kan me niet snel genoeg gaan. Geduld is niet mijn kernkwaliteit.:-(

Carmen
Door

Carmen

op 18 Apr 2015

Wat leuk zo'n mama dochter weekend! En wat een knap meisje

Caroline
Door

Caroline

op 18 Apr 2015

K ben ruim een half jaar alleen met mijn zoontje (11) jaar. En het is goed met z, n tweeën. Maar ook druk werk 36 per week. + 10 aan reistijd erbij. En huishouden en we sporten. Dus druk. Maar we proberen ook tijd te creëren voor ons zelf, bioscoop en uit eten enzo. Maar inmiddels wel een soort van vriendje, nog niets officiëls. En we zien elkaar maar 1 x in de 2 weken. Ja toch mis ik wel een man in een huis.. Tegen aan kruipen enzo. Contact hebben. Maar de tijd dat ik alleen ben, ben ik sterker geworden... Das wel heel fijn. Ik weet dat ik het kan. En dat is van zoveel waarde.

chawwa
Door

chawwa

op 26 Apr 2015

Gescheiden in 2011 en coouderschap met de vader van mijn kinderen (ik heb ze 4 dagen per week). Ik heb vaste vriendjes en daar geniet ik enorm van, maar die houd ik gescheiden van mijn kinderen. Ik wil GEEN man in mijn huis. Nu niet en later ook niet. Ik geniet enorm van mijn eigen plek die ik alleen met mijn kinderen deel. Mannen in mijn leven: ja! Maar met zeer duidelijke grenzen! Niet in mijn huis! En alleen aanwezig wanneer de kinderen er niet zijn. Waarom ik ze weg houdt bij mijn kinderen? Om het simpele feit dat ik mijn kinderen met niemand wil delen ;) !

Reactie plaatsen