Wondermama

Alleenstaande moeder

Eigenlijk is het een verkeerd woordkeuze als je er zo naar kijkt.
Je moet weten dat je nooit alleen staat. Ik ben dankbaar met zoveel lieve mensen om me heen en die me zo erg steunen overal in. Je kinderen zijn jou ook dankbaar. Dankbaar dat jij voor hen opkomt, dankbaar dat jij 100% voor ze zorgt en ze liefde geeft. Dankbaar dat jij zo ontzettend sterk bent en het wel even doet!

Heb je enig idee wat jij je kind leert als je alleen bent?

Jij leert je kind dat het belangrijk is om je eigen boontjes te kunnen leren doppen. Dat je niet perse bij iemand hoeft te zijn. Alleen als je daar echt gelukkig van wordt! Behalve jij dan, kinderen kunnen niet zonder hun mama en dat geeft jou kracht en wijsheid om respect te hebben voor jou en voor de omgeving.

Het is wetenschappelijk bewezen dat kinderen van gescheiden ouders sneller zelfstandiger worden. Die van mij is 6 en wil met alle liefde al meehelpen in het huishouden. Jouw taak om ze ook genoeg kind te laten zijn. Het is ook bewezen dat je band met je kind behoorlijk sterker word. Dat heb ik ook ondervonden. Even een kleine ode aan de ex haha.

boy-1300397_1280

Wondermama

Alleenstaande moeder vind ik eerlijk gezegd een beetje depressief en kort door de bocht klinken. Per vandaag heb ik een nieuwe benaming voor alleenstaande moeders.
Wij zijn alles behalve kort door de bocht…

Wondermama

Heb je enig idee hoeveel wonderen jij op een dag verricht? Ik heb aan mijn zoon gevraagd wat hij een leuke naam vond in plaats van wondermama. Ik kreeg na een kleine 10 min terug: powermama met een vleugeltje irritant zijn. Hahahaha daar kan ik mee leven.

Ik vind het altijd zo bijzonder dat je gelijk een scheef gezicht krijgt als je zegt op een date of algemeen: ik ben alleenstaande moeder. Ik ben altijd benieuwd wat voor een woorden er dan in hun hoofd omgaan. Sommigen hebben respect en anderen rennen het liefst meteen weg.

Voor de rest over daten hebben we het maar niet over, dat ligt diep onder een steen.

Dus bij deze wondermama’s: laat je door niemand de les lezen of dingen wijsmaken. Je bent perfect zoals je bent en je kind zou niet willen dat je veranderd.

Over de schrijver
Reactie plaatsen