Worst date ever

Ik heb in de afgelopen jaren uiteraard wel gedate, en dat heeft me een leuke verzameling bizarre dates of bijna-dates opgeleverd. Dus, zonder namen te noemen, ga ik jullie eens fijn mijn dates-from-hel top 3 uit de doeken doen.

De ‘je ziet er in het echt toch héél anders uit’ date

Nee, bovenstaande zei hij niet tegen mij. Maar ik over hém! Leuke man, wat ouder weliswaar, maar enorme knappert zo leek hij online. Dus afgesproken in een kroeg hier in de buurt. Toen hij me stond op te wachten zag ik al dat hij lichtelijk uit was geschoten met Photoshop. Je beste foto online zetten, snap ik. Maar een foto van 10 jaar geleden? Zijn uitleg? Vrouwen van zijn leeftijd konden hem geen kind meer geven. Maar vrouwen van mijn leeftijd natuurlijk wél. Dus loog het er tien jaar af, om de dames niet vooraf af te schrikken. Hij was zo dol op zichzelf dat hij dacht dat leeftijd geen issue meer zou zijn als ik hem eenmaal kende.
Hij had geen gelijk.

imagesUAAEE88H - kopie

Het ‘psychische drama’

Met deze Steenwijkse man had ik zowaar een heel gezellige date. Niets deed me vermoeden dat hij het géén leuke avond vond. Gezellig praten, muziekje, wijntje en lachen en een kusje gedag. En ook met de woorden dat hij me graag nog een keer wilde zien. Tja, dan ga ik er gek genoeg van uit dat hij dat ook meent. Maar na een paar dagen hoorde ik ineens bar weinig, en dat vond ik nogal vreemd. Zijn verklaring? Hij was psychisch ingestort. Heus. Hij zei het écht. Hij kon nu niet daten, het was hem allemaal te veel, het kind. Uiteraard had hij snel een andere date. Ik gun hem uiteraard het beste, én een echte inzinking.

De catfish

Als het te mooi lijkt om waar te zijn? Juist.
Maar wat doe je als het, ondanks je twijfel, toch lijkt te klikken? Dan wil je afspreken, toch?
Hij stuurde selfies, foto’s van zijn familie en huis. Hij had alleen geen Facebook en zijn naam kon ik ook nergens vinden. Maar hij gaf details, over bijvoorbeeld waar hij hockey speelde, uitslagen en trainingsdata en andere dingen over zijn privéleven. Namen, werkgevers noem zo maar op. De ochtend van de date was het ineens stil en was hij uit de ether verdwenen. Telefoon afgesloten! Uiteraard een Catfish. Wie er achter zat? Geen idee. Het kan mijn baas zijn, een ex van een ex of een zwaar ongelukkige huisvrouw.

images2XZR1EYS - kopie

 

Het topje van een lijst bijzondere dates. Maar eerlijk is eerlijk, ik ben zelf ook een hork om te daten en wellicht schitter ik zelf ook nog wel in iemand zijn top drie.

 

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen