Yep! Nog steeds single...
22 augustus 2016 
3 min. leestijd

Yep! Nog steeds single...

Ik ben terug van vakantie. Dat is op zich helemaal niet zo raar hoor, dat doen meer mensen. Het is namelijk gebruikelijk dat als je op vakantie gaat je ook weer thuiskomt. En het is leuk thuiskomen als je een lekker kleurtje opgelopen hebt zodat iedereen ziet dat je op vakantie geweest bent.

En laat dat nou net het geval zijn. Laat ik nou een zonnige vakantie gehad hebben en nog een lekker bruin kleurtje hebben. Ik heb echt een heerlijke vakantie gehad, veel zon, heel relaxed, veel leuke dingen gedaan, en ook vaak niks gedaan, leuke mensen ontmoet…zoals een vakantie hoort te zijn.

En toch zijn mensen in mijn omgeving daar niet nieuwsgierig naar. De algemene vraag wordt gesteld, ‘hoe was je vakantie?’ en de volgende vraag is:”En..?” Hoewel ik al weet wat ze willen weten, vraag ik toch vaak wat er bedoeld wordt. En dan komt het onvermijdelijke ‘waren er nog leuke mannen?’ of ‘heb je iemand ontmoet?’.

mussels-1584008_1280Dat schijnt namelijk heel belangrijk te zijn voor anderen. Sinds ik single mom ben, is mijn liefdesleven voor iedereen een issue. Bijna na elk weekend wordt mij die vraag gesteld, vooral als ik op Facebook gedeeld heb dat ik een avondje uit geweest ben. Dat de vraag gesteld wordt na een avondje speeddaten, begrijp ik heus wel. Maar na elk weekend? Of nu weer, na mijn vakantie. Ik ben tenslotte met een een-ouderorganisatie gegaan, dus ja, er waren ook alleenstaande vaders.

Dat alle alleenstaande ouders maar een doel voor ogen hadden, namelijk vakantie vieren, dat weten alle ouders die met mij op de camping stonden. We waren met onze kinderen op vakantie, dus hoe gek zou het zijn als alle ouders daar flirtend rond zouden lopen?

Maar voor anderen klinkt het kennelijk toch als een ultieme vakantie om een ware liefde te ontmoeten. En tuurlijk, die liefdes ontstaan ook weleens tijdens zo’n vakantie, maar niet meer en vaker dan in het dagelijkse leven.

Dus waarschijnlijk kan ik komende week weer gaan uitleggen dat ik nog steeds als single door het leven ga en krijg ik weer te horen dat het jammer is, en dat het me zo gegund wordt en bla bla bla.

Krijg ik weer advies dat ik naar sportschool zus of zo moet gaan, want daar lopen zoveel leuke mannen rond, zou ik eens op salsa-les moeten gaan, of moet ik toch weer op Tinder want de vriendin van de zus van een nicht heeft daar toch ook een leuke man gevonden, moet ik vaker op vrijdagavond een terrasje zoeken of het uitgaansleven in, of gaan ze zelf op zoek naar een leuke man voor mij.

Een enkeling durft dan nog te vragen of er helemaal geen mannen in mijn leven zijn. Dat wordt overigens heel voorzichtig gevraagd hoor. Eigenlijk willen ze gewoon weten of je nog weleens seks hebt met een man.

Ik vraag me weleens af hoe het toch komt dat mijn liefdesleven voor anderen zo belangrijk is.

Hun huwelijk of relatie interesseert mij namelijk helemaal niks. Ik heb echt niet de behoefte om na elk weekend te vragen of hun huwelijk nog goed loopt, of dat ze weer helemaal verliefd zijn op elkaar na een relaxte all-inclusive vakantie in Turkije of dat hun relatie juist een deuk heeft opgelopen na een regenachtige kampeervakantie op de Veluwe.

Ik vind het fijn voor ze als hun huwelijk of relatie goed loopt, hoor, begrijp me vooral niet verkeerd. Maar meestal wordt de vuile was niet buiten gehangen en zulke informatie niet gedeeld. Dat dan weer niet…

Aankomende week begint het ‘normale’ leven weer en bereid ik me maar weer voor op alle ‘zielige’ blikken dat ik nog steeds single ben maar wel een hele gave vakantie gehad heb 😉

 

Herkenbaar? Hoe ga jij om met dit soort vragen? Deel het met ons en laat een reactie achter. Benieuwd naar meer verhalen? Lees ze hieronder!

Over de schrijver
Anonymous
Door

Anonymous

op 09 Jun 2017

Heel herkenbaar !

Reactie plaatsen