Zachtjes hoor ik je ademhaling
28 september 2016 
2 min. leestijd

Zachtjes hoor ik je ademhaling

Zachtjes hoor ik je ademhaling. Wat ben je mooi. Wat ben je lief, klein en onschuldig voor altijd in mijn ogen. Zachtjes hoor ik de regen tikken op mijn raam. Ik ga naast je bed zitten en kijk naar hoe vredig jij ligt te slapen. Je bent zo mooi. Je bent perfect voor mij. Mijn hele leven ligt daar in dat bedje. Je wordt zo ontzettend groot. Wanneer zal jij beseffen dat dit één grote klote wereld is met geweld, egoïsme en dat alles daar grotendeels om geld draait?

Wanneer zal jij beseffen dat je jezelf iedere dag opnieuw moet bewijzen? Wanneer zal jij beseffen dat niet iedereen het beste met je voor zal hebben, ook al doen ze alsof? Wanneer zal jij beseffen dat er op deze aardbol meer vijanden zijn dan vrienden? Wanneer zal jij beseffen dat je niet iedereen moet geloven maar je eigen pad moet volgen?  Wanneer zal dat moment komen dat je gaat voelen wat echte liefde is, zoals ik het bij jou voel? Wanneer komt dat moment dat jij een rotdag hebt, maar dat je ook die mag hebben?

Ik hoop op een dag dat jij jezelf zou zien, zoals ik jou zie! Dat je trots kan zijn op jezelf omdat je dat gewoon mag zijn, zonder goede reden!

Zachtjes hoor ik je ademhaling

Zachtjes hoor ik je ademhaling

De momenten die mijn kind ook gaat meemaken zijn: zich gekwetst/gebruikt voelen, stokende mensen, liefdesverdriet en zich alleen voelen.Het enige wat ik denk dat ik als ouder zijnde mee kan geven is:

Volg je eigen pad. Luister alleen naar de mensen die het beste met je voor hebben. Hou alleen van de mensen die ook van jou houden. Laat je niet gebruiken. Ze zullen die dingen toch meemaken en dat maakt ze tot de persoon die ze worden. Hopelijk wordt hij wijzer en slimmer dan mij in het verleden.
Ik zal mijn uiterste best doen om jou alles te geven wat ik heb gemist in mijn verleden. Ik zal mijn uiterste best doen om de band tussen jouw vader en mij zo goed mogelijk te houden, voor jou.
Alles voor jou. Damn, als je kijkt naar 8 jaar geleden wist ik niet dat zo’n hummeltje mijn leven voorgoed zou veranderen. Dat ik vanaf dag 1 echte liefde mocht meemaken. Ik ben niet perfect en dat wil ik ook niet zijn. Ik maak fouten en ik ben niet altijd de perfecte moeder geweest. Wat ik wel ben is veel belangrijker. Ik ben een moeder en ik ben jouw moeder. Ik ben niet je vriendin, maar zal je wel steunen in je keuzes.

Ik zal je corrigeren als mijn moedergevoel dat aangeeft. Niet alleen omdat het mijn taak is, maar omdat ik dat met alle liefde zal doen!Voor mij ben je wel perfect!

Benieuwd naar meer verhalen? Lees ze hieronder!

Over de schrijver
Reactie plaatsen