Zes smoesjes van het ontzwangeren
29 december 2015 
3 min. leestijd

Zes smoesjes van het ontzwangeren

Hoera Quinty is inmiddels 9 maanden geweest en dat betekent dat ik officieel ontzwangerd ben: Hoera!

In mijn blog over zwangerschapsdementie hebben jullie al kunnen lezen dat ik behoorlijk last had van zwangerschapsdementie en hebben jullie alle feiten en fabels hierover kunnen lezen. Maar nu de 9 maanden ontzwangering inmiddels ook verstreken zijn kan ik zwangerschapsdementie nooit meer gebruiken voor mijn onhandigheid of slordigheid. Deze smoes en andere smoesjes zijn vanaf nu verleden tijd.

Benieuwd naar de zes smoesjes van het ontzwangeren die je niet meer kunt gebruiken zodra je ontzwangerd bent? Die te maken hebben met zwangerschapshormonen of ontzwangering? Lees dan snel verder want ik heb ze deze week op een rijtje gezet.

1. Nooit meer het excuus zwangerschapsdementie

Mijn meest gebruikte excuus of smoes als ik weer iets vergat of verloor: sorry mensen, het komt door de hormonen. Meer hierover lees je in mijn blog over zwangerschapsdementie. Maar vanaf nu schrijf ik alles weer netjes op in mijn agenda en vergeet ik geen kostbare persoonlijke spullen meer.

2. Nooit meer een excuus voor slap futloos dun haar

In de 9 maanden van je zwangerschap hou je haren vast en in de 9 maanden tijdens de ontzwangering lijkt het wel alsof je in de rui bent. De haren vallen met bosjes uit en je haren zien er slap en futloos uit. Nu na 9 maanden ontzwangering heb ik dus nooit meer last van een bad hairday en zal mijn haar glanzen en stralen als nooit tevoren. Tuurlijk niet maar het excuus het zijn de hormonen kan ik hier dus echt niet meer voor gebruiken.

3. Nooit meer zomaar spontaan een jankbui krijgen en de hormonen de schuld geven

Zodra dr. Love Robert ten Brink op tv komt kan ik de tissues al erbij pakken. Lekker ongegeneerd mee janken op de bank en snikkend de hormonen de schuld geven.

4. Nooit meer een excuus om je lelijk te voelen en zwangerschapshormonen de schuld te geven

Tijdens je zwangerschap word je beetje bij beetje dikker en dikker. Je zwelt op, je draagt positiekleding je ziet de kilo’s eraan vliegen en je wordt steeds onzekerder over je lichaam. Je voelt je lelijk. Dit is allemaal de schuld van die rothormonen. Zodra je bevallen bent raak je het meeste gewicht al snel kwijt. Maar die laatste kilo’s blijven vaak hangen en dit is ook de schuld van de hormonen. Maar zodra je ontzwangerd ben kun je die rothormonen niet meer de schuld geven.

5. Nooit meer een excuus om vervelend te zijn

Op een schaal van lief naar verschrikking in 10 seconden dankzij de hormonen kon het allemaal. Sommige mensen noemen het daarom ook zwangerschaps demonen. Maar nu we volledig ontzwangerd zijn, zijn we allemaal weer engeltjes. En als we even niet zo gemutst zijn komt dit in ieder geval niet door de hormonen.

6. Nooit meer vreetbuien en hormonen de schuld te geven

Tijdens de zwangerschap aten we voor 2 en soms kregen we door de hormonen  op de raarste tijdstippen in de raarste etenswaren trek. Ook na de bevalling waren we die eetgewoonte nog niet helemaal verleerd. Maar het is tijd om de gewoonte van de afgelopen 18 maanden te gaan veranderen en ons eetpatroon aan te passen. We kunnen de hormonen niet langer de schuld geven van onze vreetbuien.

Hoe heb jij het ontzwangeren ervaren? Laat je reactie hieronder achter.

Over de schrijver
Reactie plaatsen