Zijn alle goede mannen bezet?
10 december 2015 
5 min. leestijd

Zijn alle goede mannen bezet?

Als je single bent en op zoek naar een leuke partner, dan is dat niet altijd eenvoudig. Zeker wanneer je kinderen hebt, want dan ben je extra voorzichtig en heel kritisch op wie je mee naar huis neemt. Je kunt zelf nog redelijk schakelen tussen ‘het was leuk om hem een paar keer te zien’ en ‘nu het voorbij is, is het ook goed’. Maar kinderen kunnen zich aan iemand hechten en het onbegrijpelijk vinden als hij ‘ineens’ niet meer komt. Zeker als het de nodige tijd heeft gekost om ze aan hem te laten wennen.

Hoe herken je een goede man?

zijn alle goede mannen bezet?Wat een goede man is, is voor iedereen anders. Waar droom jij van, wat vind jij vreselijk als mannen dat doen? Wat kan helpen in de zoektocht naar een geschikte partner voor jou is, om goed helder te hebben wat je wel en niet wilt. Wat je daarbij kan helpen is om twee lijsten te maken. 

1.Op de eerste lijst schrijf je de dingen die je absoluut belangrijk vindt in jouw partner.

En dan zo belangrijk, dat je eigenlijk geen relatie wilt met iemand die dat niet heeft. Bijvoorbeeld humor, goed kunnen koken, goed met kinderen, handig in huis, moet kunnen dansen, katten/dan wel hondenliefhebber (must love dogs, voor de filmliefhebbers), etc.

Als jouw passie dansen is, dan zoek je iemand die dit ook graag doet. Wanneer in jouw familie tijdens het eten stevige grappen worden gemaakt, is het handig als hij daarin mee kan gaan, of in ieder geval met humor en zelfrelativering aan tafel zit en zich niet heel ongemakkelijk voelt. 

2.Op de tweede lijst schrijf je de dingen die je absoluut niet wilt in een partner. 

Bijvoorbeeld roken, voetballen, heeft al een relatie, is een katten/dan wel hondenliefhebber etc.

Het zijn zogenaamde ‘dealbreakers’. Deze lijst hoeft niet lang te zijn, maar zet er wel op wat je echt belangrijk vindt. Wanneer je iemand tegenkomt en je wordt verliefd, maar deze persoon rookt/voetbalt/heeft een hond, dan is de kans zeer groot dat het op termijn toch niet werkt. 

Liefde 4Natuurlijk kun je ook een sport, hobby of passie hebben die je niet per sé hoeft te delen met je partner. Dan zet je die niet op deze lijstWe zijn geneigd om dan te denken ‘ach, nou ja het enige minpunt is dat hij rookt. Daar help ik hem wel vanaf’. En we denken dat we hem kunnen veranderen. Dat werkt niet. Als jij echt geen hondenmens bent en hij heeft er twee, moet hij dan uiteindelijk kiezen tussen jou en zijn honden? En hoe zou die keuze uitpakken?

Het is iets om goed over na te denken en je lijsten op te schrijven. Het geeft een stuk rust en duidelijkheid en voorkomt dat je, verblind door verliefdheid, wellicht een ‘verkeerde’ beslissing neemt.

Ja maar, alle goede mannen zijn bezet

Door deze gedachte steeds te herhalen, blijf je ‘hangen’ in deze energie. Je komt alleen leuke mannen tegen die allemaal bezet zijn en er is geen ruimte voor wat anders. Het is alsof je steeds hetzelfde pad bewandelt in je hersenen. Dat paadje slijpt uit, en je wordt steeds bevestigd hierin. Door een andere weg in te slaan, kom je ook ergens anders. Vanuit de Stress Release methode werk ik veel hiermee met cliënten, om ze een andere ‘mindset’ te geven.

Soms met verbluffend en snel resultaat, andere keren met een subtiele verandering. Maar allemaal los van het oude, beperkende pad. Wanneer je bovenstaande gedachte stug blijft herhalen, blijf je steeds op hetzelfde punt uitkomen. 

Zijn alle goede mannen bezet?Kijk eens of je dit kunt ombuigen naar een andere overtuiging/affirmatie, die voor jou wel realistisch is en die beter voelt. Gewoon zeggen ‘alle goede mannen zijn niet bezet’ werkt natuurlijk niet. Want dat is niet waar en niet realistisch. Kun je dit veranderen naar ‘er zijn voldoende leuke mannen die geen relatie hebben’ of ‘er komt voor mij een fijne partner op het juiste moment’. Of een andere zin die voor jou goed voelt.

Ik ben benieuwd om te horen wat voor verschil je merkt wanneer je dit doet! Heb jij een reactie op dit artikel? Onderaan de pagina kun jij je bericht achterlaten. 

Over de schrijver
Anonymous
Door

Anonymous

op 17 Aug 2015

Hai, Herkenbaar. Heeeeel kort geleden nog een man, ex van n vriendin, gigantische klik, ik dacht die is nog alleen..maar helaas had hij al 2 maanden contact met n andere vrouw... En dat is de laatste jaren echt schering en inslag. Zit ik super fijn te kletsen in de speeltuin met een hele open knapperd.. gigantische praat klik, komt zijn vrouw aanlopen.. Ook het bewuste omdenken/affirmeren is me al jaren wel bekend, alleen ik lijkt het wel niet goed vast te kunnen houden. Soms word ik radeloos..soms loop ik weer een hele week prima in mijn vel single te zijn. Na jaren is er wel meer rust hoor, ik accepteer waar ik zit, mijn 3 kids en ik draaien eigenlijk heel goed en stabiel. Nu graag nog een leuke baan/eigen bedrijfje en dan zou een man ook wel errrug welkom zijn. Nou ja..zo een beetje.

Anonymous
Door

Anonymous

op 18 Aug 2015

Hoe weet je of hij geschikt is.. Ik ben een alleenstaande mama en heb sinds een jaar een relatie met een super lieve man. Alleen is hij 33 jaar alleen geweest en krijgt nu niet alleen mij erbij maar ook een kleine man van bijna 4. Ik ben heel terughoudend geweest met het voorstellen van mijn kleine man dit heeft zeker 6maanden geduurd. Alleen vraag ik mij af en dat zal wel door de onzekerheid komen is hij wel de man van mijn dromen. Ik weet gewoon niet hoe je je eigen ideaalbeeld afkomt. In de jaren dat je alleen bent geweest heb je inderdaad een lijstje gemaakt van hoe je het wil hebben en hoe niet alleen in praktijk loopt het allemaal anders en dat botst af en toe zo erg.

Reactie plaatsen