Het ultieme wintergevoel
22 januari 2017 
2 min. leestijd

Het ultieme wintergevoel

De winter is er eindelijk! Het is heerlijk koud en er ligt regelmatig sneeuw. In sommige plaatsen kan er waarschijnlijk zelfs op natuurijs geschaatst worden. Hoe kun je nou echt genieten van deze periode, samen met je kinderen?

Vanuit MarisLife zie ik natuurlijk vaak de ouders genieten met hun kinderen tijdens onze reizen. Zo ook tijdens de skivakanties. In dit artikel verzamel ik dan ook de leukste tips zodat je het wintergevoel echt kunt beleven.

1 . Kleed jezelf en je kinderen warm aan

Zet samen die te gekke wintermuts op en maak jullie winterproof. Alleen dit kan al zorgen voor de leukste voorpret. Maak foto’s en ga dan samen de sneeuw in. Woon je dichtbij een bos? Ga daar eens kijken en begin met het maken van een sneeuwpop. Nog leuker: begin een sneeuwballengevecht. Gegarandeerd pret voor jullie allemaal!

zo ga je het wintergevoel echt beleven

2 . Durf

Bang voor de gladheid? Zet die angst opzij en probeer net zo onbezorgd te genieten als je kinderen. Zij zullen het geweldig vinden als je gewoon met ze meedoet!

3 . Pak de slee

Zoek een leuke heuvel en ga hier vanaf op de slee, samen met je kinderen. Laat hen sturen: dit vinden ze echt geweldig. De duinen zijn hier echt ook super geschikt voor!

4 . Warme choco

Even uitrusten van alle winterpret? Hier hoort natuurlijk een lekkere kop warme chocolademelk met slagroom bij. Kinderen vinden dit vrijwel altijd geweldig. Het maakt het knus en gezellig. En ze warmen natuurlijk even op!

5 . Ga op wintersport

Ben jij of zijn je kinderen helemaal enthousiast geworden van dit weer? Denk dan eens na over een wintersportvakantie. Samen met je kind kun je dan nog meer genieten van elkaar en van het ultieme wintergevoel. Er zijn tal van bestemmingen die ook voor alleenstaande ouders geschikt zijn, zoals Sauerland.

zo ga je het wintergevoel echt beleven

Ik hoop dat jullie echt gaan genieten van dit mooie winterweer. Het is koud en dat vindt niet iedereen prettig, maar voor de kinderen is dit iedere keer weer een unieke beleving. Kan je echt niet wachten tot het weer lente wordt? Ga dan lekker fantaseren over die heerlijke zon en de activiteiten die je met prachtig zonnig weer kan doen.

Zie ook: Nooit meer alleen

Hoe beleef jij het ultieme wintergevoel met je kinderen? 

Over de schrijver
Reactie plaatsen