Zoete wraak is veel te zuur!
20 januari 2017 
3 min. leestijd

Zoete wraak is veel te zuur!

Laatst las ik een stukje in de krant over een man die was overleden nadat hij 3 maanden daarvoor met zoutzuur was overgoten door zijn ex. Met gemengde gevoelens heb ik dat zitten lezen, vooral ook omdat de broer van deze man aangaf dat ze op een normale manier uit elkaar waren gegaan en zijn broer haar nooit iets had aan gedaan.

Natuurlijk zegt hij dat; zegt de directe omgeving dat niet altijd? Bovendien, vaak weten mensen niet wat er achter gesloten deuren gebeurt.  Zelfs buren zeggen vaak: “Oh, dat zijn zulke aardige mensen! Dat hadden we nou nooit gedacht.”

Zomaar zo heftig wraak nemen doe je toch niet out of the blue?  En wat heeft ze er uiteindelijk voor terug; ze is opgepakt en zal worden berecht voor moord. Ik bedoel maar.

Eén momentje zoete wraak en dan is de rest van jouw leven ook weg, is dat het nou echt waard?

Zoete wraak is veel te zuur!

Persoonlijk  vind ik van niet en geloof me, ik heb heel wat wraak willen nemen op mensen die mij enorm hebben pijn hebben gedaan. Zowel psychisch als lichamelijk. Vooral ook mijn ex passeert dan de revue, omdat hij altijd de kinderen weer wat hoop geeft om ze daarna weer in de steek te laten.

Laatst nog toen we op oudejaarsdag bij opa waren en hij zich weer niet kon beheersen en de kinderen weer ongemakkelijk op een stoel zaten te schuiven en zelf zijn vader niet meer wist wat hij er mee aan moest, de arme man. De gedachte van: “ Ik hoop dat ie met spoed een hoge boom ramt”, komt dan toch echt wel in me op. Het stop gewoon niet dus dat maakt de wens steeds groter. Maar daadwerkelijk hem iets aan doen, dat zou ik nooit kunnen.

Het besef dat de kinderen en ook ikzelf daar uiteindelijk de dupe van zijn is gelukkig groot.  Als hem iets zou overkomen zal ik hun intense verdriet moeten opvangen en dat is nog erger dan dat hem iets gebeurt. Ondanks alles houden kinderen tenslotte altijd van beide ouders, wat voor iemand dat ook is.

Misschien als iemand mijn kinderen echt wat aan doet, als hen iets overkomt. Maar dat zou dan eerder blinde woede, een vlaag van verstandsverbijstering zijn, dan met voorbedachte rade.

En dan heb ik het nu eigenlijk vooral over heftige wraak, maar je kan ook denken aan simpele dingen. Zoals je sleutel langs die auto (oepsie) of die ene foute foto versturen naar de (per ongeluk) verkeerde persoon (och, foutje).

Zoete wraak is veel te zuur!

In mijn hoofd zijn er echt wel heel wat van dat soort wraakacties voorbij gekomen, en ook over tafel gegaan tijdens de wijnavondjes met vriendinnen. Dat is voor mij ook echt meer dan voldoende, omdat ik het waarschijnlijk niet eens zou durven… Zeven kleuren zou ik piesen, ik heb ook gewoon een hekel aan ruzies; ik heb er teveel van gehad. Daarbij zijn ze het vaak ook gewoon echt niet waard. Het is gewoon alleen maar negatieve energie en dat hebben deze mensen je al genoeg gegeven denk ik dan.

Zoete wraak is veel te zuur!

Dus ik . Ik wacht gewoon op karma, en als die niet komt, dan heb ik dat waarschijnlijk gemist. Gewoon omdat ik mij niet meer met deze mensen bezighoud, niet meer wil terug kijken naar het verleden.

Ik ben namelijk een sterke alleenstaande moeder die zoveel mogelijk geniet van alle positieve dingen om haar heen. I am a happy single mom!

Maar toch ben ik nieuwsgierig. Hoe denken jullie erover?

Running Bee

 

Heb jij wel eens wraak genomen of willen nemen op je ex of op iemand anders? 

Over de schrijver
Anonymous
Door

Anonymous

op 21 Jan 2017

Heel herkenbaar!! Mijn wraak bestaat daarin dat het persoonlijk en financieel zo goed met me gaat. Beter dan hij ooit had durven dromen. Ik durf zelfs te beweren dat er in alles beter voor sta. Stiekem steek ik een grote middelvinger naar hem op!

Anonymous
Door

Anonymous

op 02 May 2017

Dag Mel! Ik schrijf voor de website van RTL Nieuws en ben bezig met een verhaal over wraak. Zou ik je, naar aanleiding van je reactie, telefonisch kunnen interviewen? Dat mag anoniem, overigens, als je dat fijner vindt. Ik hoor graag van je! Ik ben te bereiken via l.vansadelhoff@gmail.com. Dank!

Reactie plaatsen