Zoete wraak

Ik ben op de verjaardag van een vriend. De mannen zitten allemaal achter in de bar en de vrouwen zitten allemaal rond de keuken tafel. We zitten gezellig te kletsen. Dan komt zijn oudste dochter binnen die mij vertelt dat ik haar toch echt een diep trauma heb bezorgd twee maanden geleden.

Wat was er gebeurd? Volgens haar mogen oudere vrouwen ( hmm zo oud vind ik mezelf met 44 jaar nog niet maar goed ) niet dansen. Wat had ik toen gedaan? Juist, vrolijk gedanst op een van mijn favoriete liedjes, wat tot die tijd ook een favoriet liedje van haar was. Maar schijnbaar krijgt de arme meid het beeld van mij dansend op dat liedje niet meer uit haar hoofd.

De hippie in mij

Oké, is dit een hint dat ik verschrikkelijk slecht dans? Dat zou misschien best wel kunnen. Daar durf ik uiteraard geen uitspraken over te doen. Mijn jongens klagen er niet over. Maar die zijn natuurlijk gewend dat ik dansend en onwijs vals zingend door het huis ga.

Nadat ze dat dus verteld heeft liggen we met zijn allen toch wel even dubbel over de keuken tafel en dat gaat zo nog wel een poosje door. Ik ben ook een dankbaar onderwerp van alle spot als mijn vriendin me vertelt dat mijn gif groene broek toch echt niet meer kan. Hoezo, het ding zit hartstikke lekker en is zo fleurig. Stiekem toch een beetje de hippie in mij, afzettend tegen alles en iedereen. Net wat anders zijn dan de rest.

Zoete wraak

Een poosje later komt de dochter weer binnen met shotjes. Ze vraagt mij er ook eentje te proberen. Omdat het een witte kleur is vraag ik eerst even of dat er geen kokos in zit. Ik kan namelijk echt niet tegen kokos, zo ongelofelijk smerig vind ik dat spul. Ze verzekert me van niet dus braaf neem ik het shotje en sla het achterover.

Oh hemel kokos. Gadver ik ga meteen over mijn nek en kokhalzend zit ik daar aan de tafel. Dit ga ik niet binnen houden, dat is zeker. Mijn vriendin zegt me snel cola te drinken om het weg te spoelen. Ik durf niet. Na mijn zwangerschappen sluit mijn slokdarm niet meer zo goed dus mijn ervaring heeft me geleerd dat meer vloeistof zorgt dat het er nog sneller uit gaat. Als ik terug de keuken binnen kom, na het wc knuffelen, zoals mijn jongens het noemen krijg ik te horen dat het haar toch wel spijt. Dit had ze niet verwacht. En zelf? Zelf vind ik het wel een goede wraak voor haar opgelopen trauma. Ik kan hier de humor wel van inzien. Goed gedaan meid. Ik vond het een goede.

Ben jij wel eens teruggepakt op ludieke wijze?

Over de schrijver
Reactie plaatsen