Zomerfestivals met kinderen
03 augustus 2016 
2 min. leestijd

Zomerfestivals met kinderen

Daar is ze weer … de zomervakantie. En met het seizoen van de cocktails, de teensletsen en de zonnecrème komen ook de zomerfestivals.
Op de een of andere manier is het aan me blijven plakken, het festivalgevoel. Al heeft de rugzak gevuld met verborgen flesjes rum inmiddels plaatsgemaakt voor sapjes en koekjes.

Screenshot_2016-07-23-15-45-24-1

Zomerfestivals met kinderen

Het lauwe bier werd vervangen door de iets elegantere mojito. Modder vermijden we zo goed als het kan. Maar de muziek is gebleven. Het stof van de dagelijkse sleur van het werk, de was en de plas, zit nu tussen onze tenen. Tijd genoeg om achteraf een douche te nemen.

Misschien is dat wel de kern van het gevoel : tijd. Tijd voor iets anders, tijd voor elkaar.

Maaltijden hoeven voor een keer niet evenwichtig en op een regelmatig tijdstip te komen. Bedtijd is flexibel. Opstaan doen we als we er klaar voor zijn. Mama kan wat alcohol drinken, want ze moet vanavond niet met julie naar huis rijden. En ze zal ook niet overdrijven, want het verantwoordelijkheidsgevoel blijft primeren. Al weegt het niet, deze dagen, dat gevoel. Het is er en voelt natuurlijk aan. Gewoon, zoals het is.

Al ben ik in deze fase van mijn leven eerder een tent-seut, ik geniet. Ik geniet als ik zie hoe jullie spontaan je grenzen verleggen. Hoe jullie contact leggen met mensen in alle kleuren, geuren (al primeert na een paar dagen wel die van zweet en ongepoetste tanden) en van alle leeftijden. Ik geniet ervan om jullie te introduceren in een wereld waar ik al ruim 25 jaar me even volledig thuis kan voelen.

Een paar dagen maak ik me geen zorgen over facturen. Ik weet dat dit een budgetvriendelijke uitstap wordt, want we zijn creatief en vindingrijk. En ik kan jullie dan wel niet in de verste hoeken van de wereld brengen, maar dit is mijn manier om de wereld een klein beetje naar jullie toe te brengen.

Een wereld waarin eventjes niets echt moet. Een wereld waarin mama danst en lacht. Een wereld waarin we ontdekken en ontmoeten. Een wereld die jullie hopelijk nieuwe een mooie herinneringen geeft.

tent-699456_640

Zomerfestivals met kinderen

Ze is mooi, die wereld. Ze is de moeite waard. En al de rest mag voor heel even buiten onze festivalbubbel blijven.

Blijf jij ook thuis dit jaar met de kinderen? Wat ga jij zoal met ze doen? Deel het met ons en laat een reactie achter. Benieuwd naar meer verhalen? Lees ze hieronder!

Over de schrijver
Reactie plaatsen