Zomerkriebels
01 augustus 2016 
3 min. leestijd

Zomerkriebels

Na een paar jaar alleen met mijn mannetje in Nederland vakantie te hebben gevierd ga ik het dit jaar maar eens anders doen. We hebben het prima gehad hoor, de zomers in Nederland. Noordwijk, Katwijk en Wijk aan zee deden het uitstekend voor ons. Zonnetje erbij, zand onder je billetjes en de zee op loopafstand. Niemand kan ons dan wat maken. We hebben niet zoveel nodig op vakantie, zolang we maar buiten kunnen zijn. Dat is in Nederland nogal wat gevraagd, maar op een of andere manier hebben we steeds wel geluk gehad. Maar aangezien ik altijd meer en verder wil (een doodvermoeiende eigenschap, ik weet het), is Nederland niet genoeg voor ons.

De zomerkriebels hebben me zwaar te pakken en het ene geweldige vakantie idee na het andere welt in me op.

Screenshot_2016-07-10-13-45-24-1

Zomerkriebels

We wilden graag naar Frankrijk. Nou ja. Ik wil dat voornamelijk. Mijn apie heeft eigenlijk geen idee waar Frankrijk ligt, laat staan hoe het eruit ziet en hoe ver het rijden is.  Iets van zes of zeven keer naar papa, leg ik uit ik de hoop hem iets van tijdsbesef te geven. Maar er is veel zee, strand, lekkere kaasjes en mooie natuur. En dan vindt hij het al snel prima. Ik durf dit avonduur helemaal niet alleen aan, eigenlijk.

Ik spreek de taal maar erg matig. Zat op school meer naar buiten te staren dan op te letten. Mijn meester V. boeide het al even weinig geloof ik, aangezien hij meer uit het raam hing shaggies te roken. Daarbij is mijn zoon 6, en een tikkie verlegen. Mocht mij iets gebeuren daar, zie ik het niet gebeuren dat hij zich gaat redden. Of in ieder geval gaat zeggen wie hij is en hoe we familie kunnen bereiken. In mijn eentje dus niet verstandig, maar je bent toch in je eentje en rent-a-man kent google niet.

vw-camper-photography-76

Zomerkriebels

Dus een vriendin, ook met kindje, gaat mee. Prima oplossing, al vinden we zelf. We hebben een toffe camping aan de zuid-westkust gevonden zonder al te veel poespas en vlak aan zee en een belachelijk mooi gebied. Geen schreeuwend entertainment gebeuren, want als ik ergens jeuk van krijg zijn het die hieperdepiep animatie teams wel. Flexibele vertrektijden, want eigenlijk weten we nog steeds niet wanneer we nou vertrekken laat staan hoe laat. Maar dat past wel bij ons.

En naast dat je samen rijdt, samen betaald en niet iedere avond in je eentje voor je uit zit te kijken heeft het ook als voordeel dat je overdag wat ruimte krijgt. Surflesje, wandelingetje of even sporten. Ik begin langzaam te begrijpen dat ik dit soort dingen eigenlijk best gemist heb.

Net gescheiden en zwaar in de kreukels, met een kindje van 2, koos ik toch liever voor veiligheid en dicht bij huis.

Later werd ik ziek, en ging ver weg al helemaal niet. Ook niet met iemand anders. Maar tijden veranderen. Kindjes worden ouder en ik werd beter! Ineens ga je ook weer een beetje op vakantie gaan voor jezelf, hoewel ik niet mag klagen met zo’n makkelijk kind. Maar al voor genietend op deze trip fantaseer ik al over volgend jaar. Ik zie ons al gaan in een leuke oldskool camper, van het ene idyllische plekje naar het ander.

Drie weken lang genietend van de vrijheid die een campertje met zich mee brengt. En dan misschien eens gaan sparen om, zodra hij iets ouder is, samen de wereld te gaan verkennen. Daar was ik ooit zelf al mee gestart, dus misschien leuk om samen af te maken en hem vol leuke en fijne herinneringen te proppen. Hij wordt ouder, en ik kan mijn vakanties anders gaan inplannen. En ik word er heel, héél vrolijk van!

Hebben jullie ook last van de zomerkriebels? Wat doen jullie zoal? Deel het met ons en laat een reactie achter! Benieuwd naar meer verhalen? Lees ze hieronder.

Over de schrijver
Reactie plaatsen