Zomervakantie deel 1
19 juni 2015 
3 min. leestijd

Zomervakantie deel 1

Yes! We hebben geboekt!
We brengen de zomervakantie door op plekje 179! 

Een paar stappen met onze blote voeten en we staan op een warm zandstrand en in een koel riviertje. Imposante rotspartijen van de Ardèche daarachter maken het uitzicht compleet. De zon voel ik al op mijn huid. De geur van buitenlucht ruik ik in haar haren als ik daar doorheen woel. Het gegil van een watergevecht dringt mijn oren binnen en zijn gebruinde ontspannen kop zie ik al voor me. 

Twee maanden voorpret voor de boeg

Mijn meisje en ik zitten als voorproefje op het buiten eten, al een paar avonden op ons picknickkleed. Voor de garage zitten we. In het laatste beetje zon van de dag en beschut tegen de wind. Zwaaiend naar de mensen die thuis komen van het werk. We zien hen, maar meer nog zien we elkaar. We verhalen over hoe onze dag was, zingen stukjes van nieuw aangeleerde liedjes en lachen om onze eigen grapjes. Intens gelukkig tussen dit alles door fluister ik dat ik van haar hou. Niet in haar ogen, maar meer nog tegen de blauwe druifjes achter haar, vermengend in de warmte van de lucht. 

Dan ineens zegt zij à la Hazeltje: “Ik hou het meeste van jou.”

De haren van meneertje Tuinkers knippen we tot stekeltjes. Ze nam de tuinkers in een mooi geknutseld potje mee van school. Mmm dat is lekker fris en knapperig op een boterham met een plakje kaas. De aardappels en bloemkool die ik toch nog moest schoonmaken laten we voor wat het is. We lopen een rondje door de dorpswinkel en kiezen allerlei lekkere picknickhapjes uit. Hier zijn we goed in.

AZ-01-b

We zijn goed in het gezellig maken, het knus bezig zijn. In lekker kroelen en smullen. We kunnen genieten van elkaar, van een lieveheersbeestje en van de zon. We plukken mooie bloemen voor in een vaasje. Gniffelen om een scheetje. Drinken melk uit een pakje en miauwen als een poesje.

De knuffelgiraffe die gebombardeerd is tot baby mag nog even een hapje mee eten. Als die na een tijdje ook zijn buik vol heeft, schudden we de kruimels van het kleed en vouwen het op. De pyjama moet aan, het is al laat. Morgenvroeg is er weer een schooldag.

Maar nog twee maanden en dan blijven we na het avondeten buiten

Spelen we in plaats van met ons tweeën, met z’n vijven een kaartspel of zoeken we de pooltafel op die op de website van de camping al te zien was. Spoelen we het zand van ons lijf onder ielig stromende campingdouches. Bombarderen de caravan tot ons tweede huis en leven ons leven een tijdje op plekje 179!

Hebben jullie al vakantieplannen voor deze zomer? Ik ben benieuwd waar jullie naar toe gaan, je kunt je bericht onderaan de pagina achterlaten. 

——————————————————————————————————————————————

Zomervakantie deel II
Twee jaar geleden beleefde ik een heerlijke zomervakantie met mijn toen 2-jarige meisje op de camping. Dat ik het ging ondernemen wist ik zeker, maar spannend vond ik het wel. Is het te doen in je eentje? Lees dit in mijn blog van volgende week: Zomervakantie deel II. 

Over de schrijver
Reactie plaatsen