ZOMERVAKANTIE DEEL II
26 juni 2015 
3 min. leestijd

ZOMERVAKANTIE DEEL II

Ja, het werkt! We kunnen het!
Samen op vakantie

Douchen in een campinghokje met jou, mijn lieve meisje, huiverig voor de sproeier, zittend op het bankje. Straks mag jij in de ingebouwde badkuip van de wastafel zitten. Ik kook in de tent en door het raam zie ik dat je heerlijk in de zandbak speelt. We eten samen buiten aan tafel en ik voel me trots als ik de anderen op het veldje bij langs kijk. Wij doen het met ons mini gezinnetje, bestaande uit twee personen ook allemaal.
Samen met andere campinggasten staan we naast elkaar bij de waswand onze vaat te doen. Jij benoemt wat ik afdroog en vervolgens leg je het in het teiltje.
Als jij rozig na een dag buiten spelen op bed ligt, was ik nog even het ergste zwart uit je kleren en tot zo ver het huishouden. Alles wat we verder ondernemen valt onder de noemer niks doen. Heerlijk!

De tent die ik gehuurd heb, staat op een ideale plek,
recht tegenover een klein speeltuintje

Eerst denk ik nog: ‘Wel wat balen dat dat klimtoestel eigenlijk net een maatje te moeilijk voor je is, dat wordt opletten voor mij.’ Een gedachte die echter gauw vervliegt. Ik zie je tien keer de trappetjes opspurten, van het ene plateau naar het andere klimmen en zo van de grote glijbaan glijden. Je hebt mij gerustgesteld. Dank je meid, dat je zo goed kan klimmen. Had je een broer gehad die tot halverwege in de boom kon klimmen, ik weet zeker, jij had al in het topje gezeten.

De zandbak om het toestel heen is ook geliefd bij je. Terwijl ik met een tijdschrift op schoot zit, waar ik overigens amper in lees, omdat ik zo geniet van het kijken naar jou, kom je naar mij toe rennen. Met een gezichtje glunderend alsof je zojuist een botje van een nog onontdekte dinosaurus hebt opgegraven, toon je mij een minuscuul steentje. Uit de buurtenten heb je alle ballen al opgehaald. Je danst en knutselt met het animatieteam. Leert een tig tal soorten insecten en maakt kennis met ouderwetse hooiwagens en een slak in de tent.

Gaat alles dan helemaal hieperdepiep hoera?

Nou nee, maar de ongemakken zijn in één alinea samen te vatten. We rijden in de regen naar de camping. Meevaller is dat de ruitenwissers het nog af kunnen op de interval-stand. Het toegezegde campingbedje is eerst niet aanwezig en slapen in het vreemde grote bed gaat moeizaam. Het in slaap vallen gaat sowieso twee nachten moeilijk. Op een boerderij achter de camping geeft iemand een erg uitbundig muziekfeestje. En tot slot, de koelkastdeur gaat erg gemakkelijk open. Jij hebt al gauw de blokjes oude kaas ontdekt. Je deelt echter wel vaak als je ziet dat ik je in de smiezen heb en maakt mij zo tot partner in crime.

Niks doen of niets doen, misschien is dat netter Nederlands,
het klopt in ieder geval allebei niet

Ja, als we heel erg verlicht en zen zouden zijn, maar wij doen wel zó veel!
We zitten op een veldje met aardige vakantiegangers. We zeggen gedag tegen ze, maar zijn ook zo samen. Je hebt een krat vol speelgoed mee, maar pakt er amper wat uit. Het buiten spelen in de speeltuin is nu helemaal je ding.
We zijn deze week uit eten geweest. We hebben vestigingsdorp Bourtange bezocht en we gaan nog naar Kabouterland. Oké in lijstjestermen doen we weinig tot niks, maar het gevoel is wel zoveel meer dan dat het woordje ‘niks’ kan inhouden.
Het is Alles!

Ben jij wel eens met je kid(s) gaan kamperen? Hoe vond je dat? Je kunt je bericht onderaan deze pagina achterlaten. 

—————————————————————————————————————————–

Zomervakantie deel I
Dit was de zomervakantie van 2013. Momenteel verheugen wij ons op de zomervakantie van 2015. Zie hiervoor mijn vorige blog Zomervakantie Deel I

Over de schrijver
Anonymous
Door

Anonymous

op 26 Jun 2015

Ik ben op dit moment met mijn zoon van 1.5 op vakantie in zuid frankrijk. Ik ben er zelf in 2 dagen naartoe gereden en gaan volgende week dinsdag weer richting huis. ik heb een 6 persoonstent voor ons 2tjes gehuurd. We hebben alle ruimte en zijn heel de dag buiten. Ik ben toch wel trots op mezelf dat ik dit gedaan heb. Want wat hebben wij het heerlijk samen! Alle dagen hebben we al mooi weer gehad. Ik heb besloten vanaf nu om ieder jaar weg te gaan. Ook al is het bijna 1300 km. We kunnen het samen aan

Anonymous
Door

Anonymous

op 10 Jul 2015

Klinkt super goed!

Anonymous
Door

Anonymous

op 26 Jun 2015

2 jaar geleden voor het eerst met mijn zoontje(nu 10 jjaar) gaan camperen in de Ardennen (anders altijd op hotel geweest).Het was voor hem (en voor mij) 1 van de mooiste vakantie .Was heel goed meegevallen en zeker een aanrader als je van avontuur houd .....alleen al de natuur en dan s'morgens samen lekkervwakker worden in een tentje met als achgergrond geluid de Outhe... .heerlijk !

Anonymous
Door

Anonymous

op 10 Jul 2015

Leuk dat het jou ook zo goed is bevallen!

Anonymous
Door

Anonymous

op 07 Jul 2015

Hoi Alinda, Leuke blog :-). Heb jij nog tips voor websites / organisaties waar je dit kunt boeken? Ik ga dit jaar ook alleen op vakantie met mijn dochtertje van 4 jaar :-). Hoor graag van je. Groetjes, Carolien

Anonymous
Door

Anonymous

op 10 Jul 2015

Dankje Carolien! Ik heb bij websites als vakantieveilingen.nl gekeken naar huurtenten. Heb eerst ook wel bij organisaties gekeken, maar was wat huiverig voor het verplichte sociale karakter. Dan heeft voor mij het vrij zijn toch meer prioriteit dan de eventuele voordelen die een organisatie ook zeker zal hebben.

Anonymous
Door

Anonymous

op 22 Jul 2015

Hoi Alinda, ik zag nu pas je antwoord :-). Ik heb uiteindelijk ook een tent gehuurd bij Vacansolei in Overijssel. Ook geen alleenstaande ouder organisatie. Ben benieuwd. We gaan de 10e, voor een weekje. Maar bedankt voor je tips :-). Groetjes, Carolien

Reactie plaatsen