“Zo’n eenoudervakantie is gewoon supergezellig!”
10 december 2015 
5 min. leestijd

“Zo’n eenoudervakantie is gewoon supergezellig!”

Hoe gaat jouw zomervakantie in 2016 eruit zien? Je zoekt eigenlijk automatisch naar een plek waar je kind(eren) het helemaal naar hun zin gaan hebben. Er moet een mooi zwembad zijn, de zee in de buurt, een leuk animatieprogramma. Herkenbaar? Maar tegelijkertijd is die vakantie ook het moment dat je zelf lekker moet kunnen ontspannen en op momenten dat je er behoefte aan hebt even kunt kletsen met andere ouders. Of een lekker wijntje kunt drinken.

Vivienne (51) gaat om die reden al zes jaar met Estivant op vakantie: “Ik vond het best lastig om als alleenstaande moeder een goede invulling te vinden voor de zomervakantie. Gelukkig heb ik een aantal internationale vrienden, dus ik ging meestal daarheen met mijn dochter Robin. Maar je wilt op een gegeven moment ook wel een keer wat anders! Het idee om naar een gewoon familiepark te gaan, leek me niks. Een kennis van mij, ook single moeder, had daar slechte ervaringen mee. Ze klaagde dat ze zich ófwel loslopend wild óf een bedreiging voelde. Dat was absoluut níet wat ik wilde, want laten we eerlijk zijn: de zomervakantie is óók mijn vakantie! Via een collega kreeg ik de tip om eens te kijken naar eenoudervakanties.”

“De zomervakantie is óók mijn vakantie!”

Vivienne gaat regelmatig met Estivant op vakantie“In eerste instantie heb ik een reis van 1 week geboekt naar het Gardameer, om eens te kijken hoe dat zou bevallen. Uiteraard had ik zelf ook wel wat vooroordelen, maar ik kan echt zeggen dat ik die na dit proefweekje stuk voor stuk kon ontkrachten. Sterker nog, ik heb vanaf dat moment nog vijf keer geboekt en zelfs voor 2 weken.

 

Hieronder 7 redenen om voor de eenoudervakantie van Estivant te kiezen:

  1. Vrijheid blijheid!

Vivienne: “Ik was vooraf bang dat er een heel strak programma zou zijn en je echt continu deel moest nemen aan activiteiten. Dat bleek absoluut niet het geval. Bij Estivant worden iedere week dezelfde excursies aangeboden en je kunt zelf beslissen of je deelneemt. Zo kun je je eigen programma indelen en ook lekker genieten van een dagje niks aan het zwembad, écht vakantie dus!”

2. Voor alle leeftijden

Heb je kleine kinderen of juist tieners? Er zijn vakanties voor alle doelgroepen. Wil je liever dichtbij huis op vakantie in Nederland of België, of toch voor zonzekerheid verder in Europa, je hebt de keuze.

3. Ook jíj hebt vakantie

Vivienne: “Natuurlijk zoek je een vakantie uit op een mooi zwembad met glijbaan en genoeg mogelijkheden voor je kids. Maar vergeet ook niet dat het hét moment is om je eigen accu op te laden. Om die reden is een eenoudervakantie echt de perfecte oplossing, de vakantie wordt dan ook echt jouw vakantie.”

4. Een tent of liever een huisje     

Vivienne: “Ikzelf ben niet zo van kamperen, dus ik zocht bewust naar een organisatie die de keuze biedt tussen een huisje of een tent.”

Estivant ad 2

5. Supergezellig           

Vivienne: “Het contact leggen met andere ouders gaat vanzelf. ’s Avonds drink je lekker een wijntje met de andere ouders. Meestal gaan we ook minstens één avond lekker eten met alle ouders en zorgt het team voor een gezellige avond met de kinderen. Ook die hebben dan de tijd van hun leven met alle vakantievriendjes en -vriendinnetjes.”

6. Begeleiding is TOP           

Vivienne: “Ik vind zelf de begeleiding bij Estivant erg goed. Ze geven mij als ouder goede tips over de omgeving en ze regelen alles voor je als je een vraag hebt. Ook naar de kinderen toe is de begeleiding geweldig. Op een van de locaties waren weinig leeftijdsgenootjes van Robin. Het team signaleerde dit meteen en zorgde er uiteindelijk voor dat het toch een onvergetelijke vakantie werd!”

7. Tussendoortjes                                                                                                        

Wil je zelf eens ervaren hoe een eenoudervakantie is, maar vind je een week voor de eerste keer te lang? Boek dan eens een vakantie van een paar dagen om te kijken hoe het bevalt. In het voorjaar kun je in Nederland en België tijdens een vakantie van 4, 5 of 6 dagen de proef op de som nemen.                        

Benieuwd geworden naar het reisaanbod van Estivant? Kijk op www.estivant.nl. Je vindt bij ons Nederlands grootste aanbod eenoudervakanties voor alle seizoenen, in heel Europa.

Wil je onze ervaring met Estivant lezen? Myra (de founder van Happy Single Moms) ging afgelopen zomer met Estivant naar Bitez. Je leest haar ervaring hier

Over de schrijver
Anonymous
Door

Anonymous

op 10 Dec 2015

Helaas geen positieve ervaring met Estivant: erg jong kind was niet welkom bij de groep kinderen in schoolleeftijd. Ouders waren nog erg in de rouw (letterlijk soms als weduwen) en het continu gesprek over ieders situatie was werkelijk deprimerend. Animatieteam was te jong en onprofessioneel. Leiding en andere ouders waren weinig tolerant naar de dreumes die mee was (mocht niet spelen op de grond, ik kreeg opmerkingen dat hij s morgens te vroeg wakker was en lawaai maakte). Kreeg zelfs te horen dat er bij boeking wat fout was gegaan, want ze hadden mij met kleine kinderen moeten weigeren. Voelt heel lullig als je een reis alleen hebt gemaakt van 1000 km! Het kan allemaal aan het gezelschap van die week liggen. Zelf ben ik vertrokken na een week en heb op een eenvoudige camping met enkele gezinnen en voldoende speelgelegenheid voor de kinderen een heerlijke week gehad. zelfstandig op vakantie is helemaal niet erg!

Reactie plaatsen