Zwanger en alleen...
21 april 2015 
3 min. leestijd

Zwanger en alleen...

Zwangere en alleen… Even voorstellen; ik ben Benedit en ik kom uit Dordrecht. In mei hoop ik 39 jaar te worden. Moeder van Nick. Ik ben werkzaam als life en loopbaancoach in Rotterdam. En daarnaast begeleid ik maandelijks vrouwen in een workshop ‘Vrouwelijk Leiderschap’. Ik vind het ontzettend leuk om mijn ervaringen en gebeurtenissen te delen met jullie. Voor mij een goede reden om als gastblogger bij Happy Single Moms van start te gaan.Nick en Benedit nick 4 jaar

Ik voel de behoefte om eerst maar wat te delen aan iets wat ons bindt. Namelijk een happy single mom zijn. Heel eerlijk gezegd was ik niet vanaf dag 1 een happy single mom. In 2010 ben ik moeder geworden van Nick. De ‘vader’ van Nick heeft destijds ‘besloten’ geen deel uit te maken van het leven van Nick. Zonder hier overigens over te communiceren. Tot het laatste moment was dat niet duidelijk. En toen dat een maand voor mijn bevalling duidelijk werd viel dat niet mee. Eerst was er ongeloof en daarna veel boosheid.

Het eerste wat ik gedaan heb toen ik weer uit de voeten kon na de geboorte van Nick was een advocaat opzoeken. €8.000,- lichter met een alimentatie van €209,00 per maand heeft het me opgeleverd

Financieel gezien dan. Eerst was er vooral veel boosheid, woede en onbegrip. En na een aantal jaren heeft het tot meer zachtheid en mildheid geleid voor mezelf. We zijn nu bijna 5 jaar verder en het klopt dat tijd alle wonden heelt. Lichamelijk gezien had ik een perfecte zwangerschap. Super sexy voelde ik me. Een prachtige buik en mooie grote borsten. Tot 3 weken voor mijn bevalling was ik nog aan het werk bij mijn toenmalig werkgever KPN. De bevalling daar in tegen was een stuk minder. Nick had in het vruchtwater gepoept en ik moest naar het ziekenhuis. Na bijna 8 uur bleek dat ik nog steeds maar 3cm ontsluiting had. Nick zijn hartslag viel iedere keer weg en uiteindelijk is Nick gehaald met de keizersnede. Ik moest daardoor nog 5 dagen in het ziekenhuis blijven omdat er thuis geen ‘vangnet’ was.

Alles wat ik me voorgesteld had was er niet, op de natuurlijke manier thuis bevallen, borstvoeding, een warm nest thuis. Ik moest echt letterlijk door dit alles terug naar de basis

En ik kan je eerlijk vertellen, ik heb geen roze wolk gezien. Mijn rol als moeder (vrouwelijke kant) was totaal niet ontwikkelt en hier heb ik echt in mogen groeien en leren. Vanuit mijn verleden kende ik voornamelijk de ‘mannelijke’ kant van mezelf. Hard werken,geld verdienen, oppervlakkigheid, slecht voor mezelf zorgen. En met de komst van een kind was het weg met mijn vrijheid en een volledige verantwoordelijkheid. En ja, cognitief had ik dat allemaal kunnen bedenken maar je weet pas wat het is als je een kind op de wereld hebt gezet is mijn ervaring. Achteraf kan ik zeggen het moederschap was een nieuwe rol en ik kan nu oprecht zeggen,wat een verrijking is het om moeder te mogen zijn.

Nick-Benedit-elzenVan mijn 17e tot mijn 33e jaar heb ik in verschillende salesfuncties gewerkt. Een maand voordat Nick geboren werd heb ik een vaststellingsovereenkomst getekend bij mijn laatste werkgever KPN. In 2009 had ik een loopbaancoach bezocht en dat had me nieuwe inzichten gebracht. Dat was voor mij de reden om mezelf om te scholen als coach. Op zoek naar de verdieping en het inzetten van mijn kwaliteiten in het werk. Drie jaar heb ik gestudeerd en uiteindelijk ben ik mijn eigen praktijk gestart. Het is veel geweest, het moederschap, mijn eigen persoonlijke proces, geld verdienen en studeren. Ik zou vrouwen daarom ook willen adviseren laat het een evolutie zijn je proces en geen revolutie.

Ik kijk er naar uit om mijn dagelijkse ervaringen te gaan delen met jullie! Zowel in het moederschap, als in mijn vrouw zijn en mijn werkleven.

Over de schrijver
Anonymous
Door

Anonymous

op 21 Apr 2015

Wauw, wat een verhaal en wat goed dat je er een positieve draai aan hebt gegeven!* neemt pet diep af "*

Anonymous
Door

Anonymous

op 05 May 2015

Leuk om te lezen je reactive Mariimaa. Dank je.Ik hoop oprecht dat er veel vrouwen in hun kracht gaan staan. Dat is hard nodig in de wereld.

Anonymous
Door

Anonymous

op 21 Apr 2015

Knap hoor hoe je je zelf blijft ontwikkelen. Ook als alleenstaande moeder. En herkenbaar eerst fase dat je vol woede onbegrip en gekwetst voelt maar door dat je blijft ontwikkelen ga je ook anders denken en anders mee omgaan, en dat is wel goed gelukt. Topper en weer een voorbeeld moeder :)

Anonymous
Door

Anonymous

op 21 Apr 2015

Mooi hoe je omschrijft dat je nooit een roze wolk hebt gezien en dat jij je "vrouwelijke" kant nog moest ontwikkelen. Genoeg vrouwen zullen dit ook ervaren, maar er niet voor durven uitkomen. Leuk om te lezen hoe jij bent gegroeid en dat je een positieve draai hebt gegeven aan jouw proces.

Anonymous
Door

Anonymous

op 21 Apr 2015

Wat mooi geschreven zeg. Ik herken veel in je verhaal, vooral de boosheid en het verdriet. Maar daarnaast ook de ommekeer die je maakt en weer positief in het leven kan staan. Ik bewonder jouw missie enorm en ik kijk er naar uit om jouw reis om meer vrouwelijke leiders neer te zetten te volgen! Liefs, Myra

Anonymous
Door

Anonymous

op 21 Apr 2015

Mooi geschreven zeg! Wat een positiviteit! Knap ook dat je nu je eigen baas bent! Ben benieuwd naar je verdere verhalen :-).

Anonymous
Door

Anonymous

op 21 Apr 2015

Wauw! Je verhaal ontroert me. Ik denk omdat ik delen van je verhaal herken in mijn verhaal. Zo te lezen ben je een echte powervrouw :) Succes met alles! Lfs, Jootje

Reactie plaatsen